ZorgZus biedt online hulp aan vrouwen met zorgvragen 

ZorgZus

De organisatie geeft advies over vrouwspecifieke klachten 

Veel vrouwen worstelen met gezondheidsklachten waar geen oplossing voor wordt geboden. Heb jij een vraag over je gezondheid, maar wil je niet meteen naar de dokter? Vanaf deze maand kunnen vrouwen van alle leeftijden dag en nacht terecht bij de online ZorgZus.

Antwoord op gezondheidsvragen 

Heb jij vragen over je gezondheid? Dan kun je vanaf deze maand terecht bij de online ZorgZus. Deze organisatie is dagelijks bereikbaar (m.u.v. zondag) en kan snelle hulp bieden aan vrouwen met allerlei vragen. ZorgZus kan informeren over de aandoening, de mogelijke behandelingen, helpen bij het formuleren van de zorgvraag, adviseren over een specifiek zorgtraject en indien nodig helpen om in contact te komen met de juiste zorgverlener. Ook biedt de online ZorgZus begeleiding aan bij revalidatie na ziekte. Bijvoorbeeld aan kankerpatiënten en vrouwen met een burn-out.

Online zorg heeft de toekomst

Vrouwen wachten vaak (te) lang voordat zij naar de huisarts te gaan. We denken al snel: ‘Het zal wel niet zo erg zijn.’ Ook is er veel schaamte en gebrek aan tijd door werk of gezin. Vrouwspecifieke klachten kosten de huisarts veel tijd omdat het vaak niet om één klacht gaat — en die tijd is er niet. Medisch specialisten hebben wachttijden en krijgen vaak onnodige verwijzingen van de huisarts. Veel zorgvragen en begeleiding kunnen online worden opgevangen, waardoor de druk op de zorg minder wordt en vrouwen snel geholpen worden. De online ZorgZus heeft geen wachttijden en het boeken van een consult kan 24 uur per dag. De kosten van een consult van twintig minuten bedragen 27,50 euro. In eerste instantie zullen deze kosten voor rekening zijn van de cliënt, omdat de zorgverzekeraar ZorgZus (nog) niet vergoedt. 

Snelle en professionele zorg

De online ZorgZus is een BIG-geregistreerde verpleegkundig specialist met ervaring en kennis van vrouwspecifieke zorg. Ze stelt geen diagnose, maar biedt hulp, begeleiding en advies aan vrouwen. Dat kan zijn op het gebied van anticonceptie, blaasklachten, verzakking, slapen, hart, stress, burn-out, depressie, hoofdpijn, migraine, menstruatie, fertiliteit, seksualiteit, de overgang en leefstijl en alle klachten en zorgvragen die met deze ziektebeelden samenhangen. De ZorgZussen worden ondersteund door een multidisciplinair team van (medisch) specialisten.

Wil je meer weten over ZorgZus? Neem dan een kijkje op de website. 

Lees ook: Goed om te weten: dit doet suiker met je vruchtbaarheid

Bron en beeld: ZorgZus