Kersverse moeder vertelt: ‘Mijn man wist niet dat ik aan het bevallen was’

bevallen

De vrouw vraagt zich nu af of ze niet meer moeite had moeten doen om haar man te bereiken 

Voor veel stellen is de bevalling een speciaal moment. Bij Simone* viel dat bijzondere moment helaas in het water. Haar man was er namelijk niet bij. Het ging allemaal zo snel, dat ze haar man niet op tijd heeft kunnen inlichten. Nu vraagt ze zich af of ze niet iets meer moeite had moeten doen om haar man te bereiken. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal. 

Afstandelijk persoon

“Ik hou van mijn man en hij houdt ook van mij”, begint Simone haar verhaal. “Het is alleen een heel afstandelijk persoon. Hij is heel erg in zichzelf gekeerd. Niet alleen naar mij toe hoor, maar naar iedereen. Een tijdje geleden had zijn moeder bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, daar kwam ik pas weken later achter toen ik vroeg hoe het met zijn moeder ging.” Dat is nu eenmaal hoe haar man met dingen omgaat, vertelt de vrouw. Het klinkt misschien als een vreemde relatie, maar volgens Simone zit het wel goed. “We kunnen echt goede gesprekken voeren samen, zolang ze maar niet te persoonlijk zijn.” 

Man onbereikbaar 

We gaan even terug naar vorige week. Simone was zwanger en stond op het punt om te bevallen. “Het was een paar dagen voor mijn uitgerekende datum toen het begon. Ik probeerde meteen mijn man te bellen, maar zijn telefoon ging direct naar de voicemail, omdat hij in een vergadering zat. Vervolgens probeerde ik hem te sms’en, maar ook daar reageerde hij niet op”, vertelt Simone. Een half uur later probeerde ze het nog eens, maar haar man leek onbereikbaar te zijn. “Ondertussen vorderde mijn bevalling snel, dus ik belde een vriend om me een lift naar het ziekenhuis te geven.”

Snelle bevalling

Tegen de tijd dat haar man aan het einde van de werkdag zijn telefoon controleerde, was Simone al bevallen van hun dochtertje. “De bevalling ging ontzettend snel en is goed verlopen, zonder complicaties”, vertelt de kersverse moeder. De nieuwbakken vader is echter een stuk minder blij. “Mijn man is boos op me”, geeft de vrouw toe. “Hij zegt dat ik langs zijn werk had moeten komen, om te vertellen dat mijn bevalling was begonnen. Dat is echter lastig, want hij is nooit open geweest over zijn werk. Ik weet niet eens waar in het gebouw ik zou moeten zoeken.” 

Onvergeeflijk 

Simones man vindt het onvergeeflijk dat hij niet bij de bevalling van zijn eerste dochtertje kon zijn. “Hij vindt me een vreselijk persoon, omdat ik hem deze bijzondere gebeurtenis heb ontzegd. Hij heeft zijn dochter niet geboren zien worden.” Simone begint nu ook aan zichzelf te twijfelen. Had ze meer moeite moeten doen om haar man op de hoogte te brengen? Wat zou jij tegen haar willen zeggen?

*Simone is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/pookiennermal.

Lees ook: Man: ‘Is het gek als ik naar een bruiloft ga als mijn vrouw net een miskraam heeft gehad?’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Jessika Arraes