9x veel te herkenbare situaties voor vegetariërs

vegetariërs

Eet je vegetarisch? Dan komt een aantal van deze scenario’s je vast bekend voor

Er zijn verscheidene reden om jezelf een vegetarisch dieet eigen te maken. Uit gezondheidsoverwegingen of vanwege het dierenwelzijn. Wat de reden ook is, vrijwel alle vegetariërs zullen wel bekend zijn met deze (soms toch wel irritante) situaties.

Hoeveel van de negen situaties kan jij afvinken?

Onbewoond eiland-scenario

Mensen lijken je maar wat graag te willen betrappen op niet-vegetarische acties en komen daarom graag met onwaarschijnlijke scenario’s op de proppen: ‘Maar wat nu als je op een onbewoond eiland terechtkomt en je wel vlees móet eten?’ Yeah, right.

Kipsalade, zonder kip

Gelukkig weten restaurants tegenwoordig steeds beter in te spelen op vegetariërs, maar helaas zit er nog weleens een eettentje tussen met een menu gericht op carnivoren. In dat geval moet je als vegetariër een beetje creatief zijn en kun je vragen of de salade met vlees ook zonder vlees kan worden bereid. Is vaak geen probleem. Het is dan alleen zo jammer dat je alsnog hetzelfde bedrag betaalt voor die kipsalade, zónder kip.

Ben je wel gezond?

Altijd lief bedoeld, maar soms ook wel wat vervelend: mensen die meteen een heel scala aan vitamines en mineralen gaan opsommen en van jou willen weten of je overal wel genoeg van binnenkrijgt. IJzer zit inderdaad in vlees, maar ook in tig andere voedingsmiddelen. 

Mensen die het nét niet helemaal snappen

Het is superlief dat je gastheer of gastvrouw voor jou een vegetarische burger in huis heeft gehaald als je blijft eten, maar het vegetarische idee gaat niet helemaal meer op wanneer je burger gewoon in de pan met jus wordt gegooid om te kunnen garen.

De dieren gaan toch wel dood-discussie

Er zijn tig mensen die met jou een discussie willen aangaan over je eetgewoontes. Je vindt ze heus niet bij elke eetgelegenheid, maar je treft altijd wel een wijsneus die even aan jou wil vragen waarom je geen dieren eet, want – zo redeneert diegene dan graag – de dieren gaan toch wel dood. Dat dat voor jou geen argument is om toch vlees te eten, gaat er dan vaak niet in.

Kip kan wel, toch?

Vegetariërs eten geen enkele vleessoort. Dus ook geen kip. Ook dit lijkt voor sommige mensen lastig behapbaar. Met de beste intenties kunnen deze mensen je soms een soepje aanbieden met een basis van kippenbouillon.

Het ongemakkelijk moment als je bij een ander eet

Spontaan bij iemand anders aanschuiven kan heel gezellig zijn, maar het is wel even ongemakkelijk als er een vleesschotel op het menu staat. Ook vervelend: wanneer je bij je kersverse schoonouders komt eten en je lief vergeten is door te geven dat je geen vlees eet.

Mensen die zich rond jou ongemakkelijk voelen als ze wel vlees eten

Er zijn ook nog mensen die jou als het ware toestemming vragen om hun tanden in een hamburger te kunnen zetten. Als het ware verontschuldigen ze zich naar jou toe voor hun eetgedrag, maar het enige wat jij wilt is dat ze jouw manier van eten respecteren. Dan zul je dat andersom ook doen.

Die leren schoenen, dan?

Wat je wel en niet eet is jouw keuze. Hetzelfde geldt voor wat je wel en niet draagt. De ene vegetariër zal leer afzweren en de ander zal het toch nog wel dragen, omdat het vinden van goede schoenen heel lastig is. Het gaat erom dat jij achter je eigen keuzes staat en deze hoef je niet te verantwoorden.

Lees ook: 7x bizarre dieetgeheimen van beroemdheden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Pexels