Met dit trucje krijg je die kant-en-klare aardappelschijfjes krokant!

aardappelschijfjes

Nooit meer bleke aardappelschijfjes!

Van gebakken aardappeltjes worden we allemaal blij, althans wel van de krokante variant. Van de bleke, lichtgele kant-en-klare aardappelschijfjes worden we echter niet zo vrolijk. Hoe krijg je die kant-en-klare aardappelschijfjes nu toch krokant? 

Aardappelschijfjes
Krokante aardappelschijfjes zijn een stuk moeilijker krokant te krijgen dan de zelfgemaakte variant. Waar die laatste altijd heerlijk knapperiger en goudbruin de pan uit komen, willen de voorverpakte aardappeltjes maar niet bruin en krokant worden; ze komen altijd bleek en slapjes uit de pan. Gelukkig bestaat er een hartstikke makkelijk trucje waarmee je ook deze kant-en-klare aardappeltjes lekker krokant krijgt.

Magnetron
Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een magnetron en een beetje paprikapoeder. Prik een aantal gaatjes in de verpakking van het zakje aardappels en laat deze drie minuten op vol vermogen voorgaren in de magnetron. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg hier een combinatie van 50 procent olie en 50 procent boter aan toe. Doe de aardappelschijfjes in de hete pan en bak ze hierin goudbruin. Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder.

Lees ook: ‘Hamburgerfans opgelet: deze cheeseburger-ovenschotel is je droom!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: archief | Beeld: archief