Hierom zou je altijd friet moeten eten als je geniet van een glaasje champagne

champagne

Voor ons geen straf!

Zoals Tom niet zonder Jerry kan, Yin niet zonder Yang en Tim niet zonder Cherish, geldt dat ook voor voedselcombinatie’s. Soms gaan onverwachte combinaties heel goed samen en dat geldt ook voor champagne. Wil je optimaal genieten van je glaasje bubbels? Eet er dan friet bij!

Say what?

Match made in heaven

Marie-Christine Osselin, de wijnkwaliteits- en communicatiemanager van Moët & Chandon, liet in The Drinks Business weten dat friet een van de beste gerechten is om te combineren met een glaasje bubbels. De zoute en knapperige snack is volgens haar de perfecte aanvulling op de alcoholische versnapering. De expert raadt aan om het wel bij gewone frietjes te houden en niet te kiezen voor bijvoorbeeld kaasfrietjes.

Stapje verder

Ray Isle, wijnredacteur bij het blad Food & Wine beaamt dit. “Ik zeg dit al jaren, net als vele, vele sommeliers. In principe is zout plus vet plus een hoog zuur gehalte en bubbels gelijk aan een geweldige combinatie”, laat ze weten aan het The Drinks Business. “Frieten, chips en gefrituurde varkenshuid zouden ook werken. Maar ik denk niet dat je mensen bij een Moët zover gaat krijgen om te suggereren hun champagne te koppelen aan gebakken varkenshuid, dat is zeker te min voor hen.”

Euh… juist. Wij houden het gewoon bij een simpel frietje. 

Lees ook: Bizar: dit glas laat water naar champagne smaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Commons Wikimedia, Simon Law