Vind jij zo’n hartje in je koffie ook zo leuk? Zo maak je ‘m makkelijk zelf!

koffie hartje

Niet alleen barista’s kunnen zo’n leuk hartje maken!

Soms is je cappuccino zó kunstig in elkaar gezet door de barista bij je favoriete koffietentje, dat je het bijna zonde vindt om het op te drinken. Geen wonder dat er zoveel cappuccino’s op Instagram staan! Soms probeer je het weleens thuis maar vaak lijkt het resultaat dan eerder op een Fries pompeblêd dan op een hartje. 

Gelukkig bestaat er een makkelijk trucje.

Latte art
Van die mooie figuren in cappuccino maken heet ‘latte art’; de kunst van het gieten van decoratieve ontwerpen. Latte art kan in elke soort koffie waar melk bij gaat zoals een cappuccino, latte of flat white. Blaadjes, boompjes, hartjes en appeltjes; het kunnen ware kunstwerken worden. Wij houden ons bij de wat eenvoudiger figuren, want voor de complexe is jaren oefening nodig.

Oefenen!
Het lijkt heel ingewikkeld, maar een appeltje of een hartje heb je met een beetje oefenen zo onder de knie. Het belangrijkst is een goede espresso en melkschuim.  Zet een kop koffie en schuim je melk goed op. Vul je schuimer trouwens niet helemaal tot het streepje, maar laat wat ruimte over. Hierdoor kun je de melk beter verdelen. Dit trucje valt of staat met de juiste hoeveelheid melk en een vaste hand. Schenk het melkschuim nu op de koffie in een constante beweging. Je begint hoog met schenken, gaat daarna langzaam naar beneden en draai een half rondje. Als het goed is, zie je dan een mooi appeltje. Als je een hartje wilt maken, doe je hetzelfde als hierboven beschreven, maar trek je op het laatst een streepje recht door het appeltje heen. In onderstaande video zie je precies hoe je het doet!

Lees ook: Deze drie etenswaren kun je beter laten staan als je last hebt van onzuiverheden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld; Unsplash