Handig: dit kun je allemaal met je vaatwastabletten doen!

vaatwastabletten
Dit gaan we onthouden

De vaatwasser verwelkomden we een paar jaar geleden met open armen in ons huis. Nog iedere dag zijn we dankbaar dat we onze handen niet meer uit de mouwen hoeven te steken om weer schone borden te krijgen. Dankzij de vaatwastabletten en een druk op de knop worden je borden en kopjes blinkend schoon! 

Vaatwastabletten slaan we regelmatig in, een voorraadje is namelijk nooit verkeerd. Maar wist je dat je dit kleine tabletje voor véél meer kunt gebruiken dan alleen voor de vuile vaat? Ze zijn erg handig oor diverse klusjes in huis. Het is zonde om het alleen te gebruiken voor de afwas. Voor deze zes klusjes kun je ze ook gebruiken.

Gele plekken uit witte t-shirt halen
Leuk hoor, zo’n fris wit shirt, maar je krijgt wel heel snel last van gele plekken onder de oksels. Vaak gooien we ons shirt daarom maar weg, want die vlekken krijg er toch niet uit? Jawel hoor! Was je shirt zoals je normaal zou doen, maar stop er nu ook een vaatwastablet bij. Deze kan gewoon rechtstreeks in de trommel. Niet alleen die gele zweetvlekken zullen verdwijnen, ook andere lichte vlekken verwijden grotendeels.

Oven schoonmaken
We maken ons er allemaal weleens schuldig aan: zo’n aangekoekt ovenrooster. De oven schoonmaken is natuurlijk ook een rotklus en dat rooster al helemaal. Laat het rooster even weken in een badje met warm water en een vaatwastablet, je haalt al het aangekoekte vuil er daarna zó af. Fluitje van een cent!

Gourmetlucht
Gourmetten is natuurlijk ontzettend leuk en gezellig (en lekker!) maar die geur is wat minder. Het gaat in je huis hangen en de volgende dag leef je in een vleeslucht. Dat hoeft gelukkig helemaal niet! ’s Ochtends weer ontbijten in een frisse woonkamer? Zet meteen na het gourmetten een pan met water en een vaatwastablet op een laag pitje. Dit geeft gelijk een heerlijke geur in huis.

Frituurpan schoonmaken
Vul de binnenpan voor driekwart met water en voeg een vaatwastablet toe. Hang daarna het mandje in de binnenpan, steek de stekker weer in het stopcontact, stel de temperatuur op maximaal 90 graden in en zet de pan 10 minuten aan. Daarna haal je de stekker er weer uit, leeg je de binnenpan voorzichtig en spoel je de pan met het mandje samen goed af onder de kraan met heet water! Voilà, blinkend schoon.

Bruine aanslag in de theepot
Het gebeurt alle theedrinkers, de theepot zit onder de aanslag. Je kan afwassen wat je wilt, maar die aanslag blijft. Je krijgt de theepot weer blinkend schoon door ‘m te laten weken met warm water en een vaatwastablet! Eventueel herhalen als dat nodig is. Daarna goed omspoelen.

Aangekoekte pannen
Lastig, je hebt lekker staan koken maar die pan krijg je maar niet schoon. Een aangebrande pan kun je ook weer schoon krijgen met een vaatwastablet. Doe deze met een beetje water in de pan en laat het een minuutje koken op laag vuur. Daarna kan je al het vuil er moeiteloos afwassen!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay