Dit gerecht maakt Kate Middleton thuis het liefst klaar

Kate en William

Prins William is daar echter niet zo blij mee

Kate Middleton maakte er nooit een geheim van dat ze – net als haar schoonzus Meghan – dol is op koken. Ze staat graag in de keuken om diverse nieuwe gerechten uit te proberen. Een gerecht dat ze echter vaak maakt is curry. En het liefst zo pittig mogelijk.

Ze maakt altijd meerdere soorten curry’s.

Pittige curry’s

Prins William en Kate Middleton maken zich klaar voor hun tour door Pakistan. Van 15 tot 18 oktober brengen ze een bezoekje aan het land in Zuid-Azië. Ter voorbereiding waren ze onlangs in het Aga Khan Centre in Londen. Daar organiseerde spiritueel leider Aga Khan IV een speciaal evenement. In een gesprek met de leider vertelde het stel uit te kijken naar hun bezoek aan het Pakistan en dat ze erg enthousiast zijn om nieuw eten te proeven. Kate kijkt met name uit naar het pittige eten, in tegenstelling tot haar echtgenoot.

Meerdere soorten curry

Kate zou tegen Aga Khan IV hebben gezegd dat ze dolgraag thuis curry maakt. Omdat haar echtgenoot niet goed tegen pittig kan, maakt ze verschillende sauzen. Ze maakt een versie voor haar kinderen en een versie voor de volwassenen. “Het is moeilijk om curry te maken voor een gezin. De kinderen krijgen een portie zonder kruiden en die van jou is medium”, zei Kate. “En ik eet hem graag lekker pittig.” Het lijkt erop dat prinses Charlotte helemaal geen kinder-curry hoeft en haar bordje liever volschept met de variant van haar moeder. “Charlotte kan ook goed tegen pittig eten”, vervolgde de hertogin.

Mild pittig

Prins William laat het pittige eten – in tegenstelling tot zijn dochter – liever links liggen. “Ik en pittig, dat gaat niet zo goed samen”, doet de hertog uit de doeken. “Ik houd van kruiden, maar niet van pittigheid.” Een van de aanwezigen in het Aga Khan Centre wees de prins er echter op dat mildpittig eten niet bestaat in de Pakistaanse keuken. Toch kijkt de prins uit naar het vele eten dat hij tijdens zijn bezoek mag eten. “Ik heb een groter pak nodig”, grapte de hertog.

Geen fan

Prins William deelde eerder al dat hij niet zo goed tegen pittig eten. Het stel grapte al eens dat Kate niet altijd rekening houdt met haar mans voorkeuren. Zo zei de hertogin eens dat prins William het vaak te verduren heeft met haar eten. “Dat is dan ook de reden waarom ik zo dun ben”, zei William daarna gekscherend.

Lees ook: Harry en Meghan klagen Britse tabloid aan om treitercampagne

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Town and Country, Taste of Home, Weekend | Beeld: Videostill YouTube