Lekker en gezond: inspiratie voor quiche met weinig koolhydraten

Quiche koolhydraatarm

Super makkelijk

Dat quiche niet alleen heel lekker is maar ook super makkelijk om te maken is natuurlijk niet zo’n verassing. Je kan er alle kanten mee op en aanpassen naar iedereen z’n smaak. Nog een voordeel? Dat is er zeker. Je kan quiche namelijk perfect toepassen in je koolhydraatarme dieet. Zo blijkt maar weer dat gezond eten ook heel lekker kan zijn!

De bodem

Bij het maken van een ‘normale’ quiche zitten de koolhydraten vooral verstopt in de bodem. Of het nou gaat om speciaal quichedeeg of bladerdeeg, je koolhydraten-tax loopt al snel op. Toch zijn er manieren om dit te omzeilen. Zo kun je toch nog genieten van een heerlijke hartige taart.

Geen bodem

Het grote voordeel van een quiche is dat er niet per se een bodem nodig is. Als je een stevige vulling hebt kom je al een heel eind. En hoe je die stevige taartvulling maakt? Wat extra kaas, eieren en room zijn een echte uitkomst. Zo valt je taart niet uit elkaar als je ‘m in stukken snijdt.

Koolhydraatarme taartbodem

We kunnen ons goed voorstellen dat je nou juist die crunchy taartbodem zo lekker vindt bij een quiche. Niet getreurd, er zijn namelijk alternatieven. Je kan ervoor kiezen om een bodem te maken van amandelmeel. Het voordeel hiervan is dat amandelmeel eigenlijk gewoon gemalen amandelen zijn en dus laag is in koolhydraten. Je kan hier nog lijnzaad aan toevoegen voor wat extra structuur en voila! Je hebt een heuse koolhydraatarme quiche mét taartbodem. In plaats van amandelmeel is kokosmeel ook een goede vervanger. Wel een kleine waarschuwing. Er worden wel eens koolhydraten toegevoegd aan kokosmeel, dus bij het aanschaffen is het altijd goed om daar even op te letten.

Vulling

Het handige van een quiche is dat de vulling eigenlijk altijd koolhydraatarm is. Dit omdat de vullingen allemaal een basis hebben van eieren, room en kaas. Wat je hier verder aan toe wil voegen is natuurlijk compleet op basis van jouw smaak. Blokjes pompoen met feta, asperges met zalm of een klassieke quiche loraine met spek en prei; je kan echt alle kanten op. Mocht je nou nog flink wat groenterestjes in de koelkas hebben liggen, dan is dit altijd een goed beginpunt voor je nieuwe baksels.

Eetsmakelijk!

Lees ook: Dit is wat je moet weten als je vaker wilt bakken

Beeld: Unsplash