Recept: kip in zoetzure Licor 43-sinaasappelsaus

licor

Amerikanen zijn gek op dit kippetje, jij binnenkort ook!

Als we even geen zin hebben om te koken, dan weten we in rap tempo het adres van de afhaalchinees te vinden. Lekker makkelijk. Toch is het helemaal niet zo moeilijk om zelf een Chinees gerecht, of iets wat erop lijkt, in elkaar te flansen. Dit kippetje met Licor 43-sinaasappelsaus bijvoorbeeld. Een echte aanrader!

Laat je niet afschrikken door de ietwat lange ingrediëntenlijst: dit gerecht is het waard!

Variatietip: dagje geen vlees? Vervang de kipfilets dan voor vegetarische ‘kipstukjes’.

Dit heb je nodig:

  • 4 kipfilets, in hapklare stukken gesneden
  • 4 eiwitten
  • 2 eetlepels maizena + 1 extra eetlepel
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 225 milliliter sinaasappelsap
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 25 milliliter Licor 43
  • 60 milliliter rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 45 gram bruine suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 60 milliliter water
  • Olie, om in te bakken
  • 1 lente-uitje, om te garneren
  • 4 porties witte rijst, om te serveren
  • Groente, naar smaak

Zo maak je het:

  • Doe twee eetlepels maizena en eiwitten in een grote kom en klop met een mixer tot zachte pieken. Voeg de kipstukjes toe en zet even aan de kant.
  • Zet een steelpannetje op het vuur en roer hier de sojasaus, rijstazijn, sinaasappelsap, lictor 43, sinaasappelschil, bruine suiker, gember en chilivlokken in. Breng al roerend aan de kook.
  • Roer de overgebleven maizena met 60 milliliter water. Roer tot er geen klontjes meer zijn en voeg het aan het pannetje toe. Roer tot de maizena zich vermengd en de saus dik wordt. Haal daarna de saus van het vuur en zet apart.
  • Doe een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de kipstukjes gaar en krokant. Laat daarna even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Doe de kip in de saus en serveer met rijst en wat gewokte groente. Garneer met lente-ui.

Lees ook: Romige kip met champagne

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Stay at Home Chef | Beeld: Videostill