Lekker voor kerst: romige kip met champagne

romige kip met champagne
Het perfecte gerecht voor de aankomende feestdagen

Deze romige kip met champagne is elegant, makkelijk en een indrukwekkend gerecht voor elke gelegenheid. Zeker een favoriet bij het hele gezin! Daarom wilden we dit kipgerecht graag met onze lezers delen, zodat er tijdens de feestdagen een lekker gerecht op de kersttafel komt te staan.

Al je gasten zullen smullen van deze heerlijke romige kip met champagne!

Dit heb je nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kipfilets, horizontaal gehalveerd om vier filets te maken
  • Zout naar smaak
  • 400 gram gesneden champignons
  • 2 theelepels boter
  • 1 grote sjalot, fijngesneden
  • 130 milliliter champagne (of sprankelende witte wijn)
  • 160 milliliter (kook)room
  • Vers gehakte peterselie, om te garneren

Zo maak je het:

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Kruid elke kipfilet met een snufje zout.
  • Schrooi de kip aan beide kanten, gedurende ongeveer 3-5 minuten aan elke kant (afhankelijk van de dikte), tot alles goudbruin is. Breng de kip over naar een bord en zet even opzij.
  • Bak de champignons in de boter en bak tot het net begint te verzachten. Breng de champignons over naar hetzelfde bord als de kip, bedek en houd het warm.
  • Voeg de sjalot toe aan de pan en bak 4 minuten, terwijl je af en toe roert.
  • Giet de champagne erbij, roer goed door en schraap alle vastgekoekte resten van de bodem van de pan voor extra smaak.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Voeg de room toe en laat 2-3 minuten sudderen.
  • Voeg de kip en champignons toe aan de saus samen met eventuele kooksappen.
  • Bestrooi met wat verse peterselie en serveren maar!

Lees ook: 7 x de lekkerste desserts voor de feestdagen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: videostill