‘Smaakt goed hé, eigen recept!’ Kwart van de Nederlanders liegt over ‘zelfgemaakte’ maaltijd

maaltijd

Heb jij je hier weleens schuldig aan gemaakt?

Je gasten een driegangenmenu voorschotelen kan veel werk zijn. Als je je gasten ook nog eens beloofd hebt om de meest ingewikkelde gerechten op tafel te zetten, heb je je behoorlijk wat werk op de hals gehaald. Dan maar iets laten bezorgen en zeggen dat je het zelf hebt gemaakt? Je bent niet de enige die dit wellicht weleens heeft gedaan.

Een kwart van de Nederlanders geeft toe zich hier weleens schuldig aan te hebben gemaakt.

Zelf besteld

Ter gelegenheid van het Eurovisie Songfestival hield thuisbezorger UberEats een enquête onder de deelnemende landen, weet het AD. Daaruit bleek dat maar liefst vijftien procent van de Nederlanders weleens deed alsof ze zelf een maaltijd hadden bereid, terwijl dat niet zo is. Nog eens negen procent gaf toe één keer iets te hebben besteld en pronkte vervolgens met andermans veren.

Overige landen

In Nederland zijn wij heus niet de enigen die weleens jokken over een ‘zelfgemaakte maaltijd’. Zo bleek dat Spanjaarden het minst eerlijk zijn. Veertig procent loog weleens over het zelf maken van de maaltijd. Van de Italianen en de Polen loog zo’n dertig procent over de maaltijd gevolgd door de Belgen en Oostenrijkers. Zeventien en zestien procent gaf aan dit minimaal één keer te hebben gedaan. De Zweden zijn het eerlijkst, van hen gaf twaalf procent aan weleens te hebben gelogen over de zelfgemaakte maaltijd. Ten minste, als iedereen de enquête eerlijk heeft ingevuld…

Lees ook: Zo maak je in een handomdraai een heerlijke, zomerse pastasalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels