Probeer de crompouce: een hemelse combi tussen een croissant en tompouce

crompouche

Dit moet je proeven!

Of je ‘m nou wel of niet al voorbij hebt zien komen op je tijdlijn, de crompouche is helemaal hip. We leggen je uit wat de trend precies inhoudt én hoe je ze eigenhandig maakt. Wij zijn fan!

Crompouce

De naam zegt het eigenlijk al: de crompouce is een mix van een croissant en een tompouce. En hoewel je het misschien niet verwacht, komt de lekkernij uit Nederland. Bakker van Maanen begon met deze hype. Zo bedachten ze de crompouce, die op dit moment erg in trek is bij hun klanten. Jammer genoeg is de bakkerij niet voor iedereen dichtbij, waardoor menig mens het maar moet doen met de reviews en video’s van anderen. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je kan de crompouce namelijk heel makkelijk zelf maken! Wij leggen je uit hoe je dit doet.

@jumbo.tiktok Lotte laat zien hoe je makkelijk en snel deze heerlijke crompoucen maakt! #crompouce #croissant #tompouce ? original sound – Jumbo Supermarkten

Maak je eigen crompouce

  • Allereerst heb je verse croissantjes, ruby chocolade en Dr. Oetker banketbakkersroom mix nodig.
  • Smelt de ruby chocolade in een klein pannetje boven een wat groter pannetje met kokend water.
  • Ondertussen pak je de banketbakkersroom mix en doe alles volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Zet dit dan eventjes aan de kant en pak de verse croissantjes.
  • Deze snijd je doormidden en besmeer de boven- en onderkant met de gesmolten chocolade uit de pan.
  • Zet dan alle besmeerde croissantjes voor een half uurtje in de koelkast.
  • Als laatste doe je de croissantjes open en vul deze dan met de banketbakkersroom.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Ik vertelde mijn zoon dat zijn zwangere ex bij ons komt wonen

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Kookfans, Girl Scene | Beeld: TikTok, Pexels