Recept: zomerse Sangria-taart

Sangria-taart

De smaken van je favoriete zomerdrankje in taartvorm

Heerlijk, een glas fruitige Sangria op een mooie zomeravond. De zomerse combinatie van vruchten en rode wijn wordt ook gebruikt in deze taart. De perfecte lekkernij voor de (thuis)vakantie of iedereen die haar verjaardag in de zomermaanden viert. Met wie neem jij een stukje van deze Sangria-taart?

Dit heb je nodig:

  • 100 gram peer
  • 100 gram perziken of nectarines
  • 100 gram aardbeien en 100 gram kersen
  • 280 gram basterdsuiker
  • 225 gram boter (op kamertemperatuur)
  • Geraspte sinaasappelschil
  • 150 milliliter rode wijn
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram amandelmeel of gemalen amandelen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 50 milliliter sinaasappellikeur
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Zo maak je de taart:

  • Schil de peren, ontpit de perziken of nectarines en kersen, en haal de kroontjes van de aardbeien. Snijd dan al het fruit in kleine stukjes. Doe het fruit in een kom en roer door met 50 gram basterdsuiker. Zet 30 minuten aan de kant zodat de suiker in het fruit kan trekken.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van ongeveer 23 centimeter doorsnee in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Doe de overgebleven basterdsuiker, boter, sinaasappelschil en 100 milliliter rode wijn in een grote kom. Meng alles met een elektrische mixer. Voeg dan de bloem, amandelen, bakpoeder en eieren toe en roer tot een glad beslag. Voeg vervolgens de helft van het fruit toe en roer voorzichtig door het beslag. Doe het beslag in de bakvorm en strijk de bovenklant glad.
  • Bak de taart voor 60 tot 75 minuten in het midden van de oven. De taart moet dan gerezen en goudbruin zijn. Prik een taartsteker of vork in het midden om te kijken of deze schoon uit de taart komt (zo niet, bak de taart dan nog wat langer). Laat de taart 15 minuten afkoelen in de vorm en laat dan verder afkoelen op een rooster.
  • Verwarm de rest van de rode wijn, de sinaasappellikeur en de kristalsuiker in een pannetje op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Zet het vuur dan hoger en laat het vocht een paar minuten koken, tot het een dikke siroop wordt.
  • Draai de taart om en verdeel het overgebleven fruit over de bovenkant van de taart. Giet dan de wijnsiroop over de taart. Serveer eventueel met vanille-ijs.
  • Eet smakelijk!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Unsplash