Kun jij kauwgeluiden niet uitstaan? Dan heb je last van deze aandoening

kauwgeluiden

Zorgen gesmak en gekauw ervoor dat je nekharen overeind gaan staan?

Kijk jij op tegen een dinertje met vrienden omdat je dan moet dealen met hun kauwgeluiden? Dan ben jij niet de enige. Sterker nog: meerdere mensen hebben hier last van; niet tegen kauwgeluiden kunnen blijkt namelijk een aandoening te zijn! 

Eindelijk een verklaring.

Aandoening
Misofonie is de aandoening waar mensen aan lijden die niet tegen kauwgeluiden kunnen. Het betekent letterlijk: haat van geluiden. Mensen die hier last van hebben, kunnen in woede uitbarsten wanneer ze geluiden horen die gemaakt worden door mensen. Deze stoornis wordt vooral gelinkt aan geluiden die mensen maken wanneer ze eten; slikken, slurpen, smakken. Het is allemaal verschrikkelijk.

Andere geluiden
Niet alleen eetgeluiden zijn voor mensen met misofonie verschrikkelijk. Ook het geluid van ademen, slikken, niezen, met een pen klikken of een zak chips opentrekken kan hen storen. Er is momenteel nog niet zoveel bekend over misofonie, maar wel is duidelijk dat het een serieuze aandoening is. Momenteel worden er onderzoeken gehouden naar het ontstaan hiervan en hoe het genezen kan worden.

Lees ook: Italiaanse burgemeester betaalt je 2000 euro als je in Puglia komt wonen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes, Gezondheidsplein | Beeld: Pixabay