7 x de lekkerste desserts voor de feestdagen

desserts feestdagen
Deze desserts vallen bij iedereen in de smaak!

De feestdagen staan in het teken van gezelligheid, samen zijn en natuurlijk lekker eten. Tijdens de kerst sloven we ons uit in de keuken voor vrienden en familie. Maar stiekem zijn we hier niet al te veel tijd aan kwijt, zodat we zelf ook nog een beetje van de gezelligheid aan tafel kunnen genieten. Ben je nog op zoek naar het perfecte dessert? Misschien dat een van deze makkelijke, snelle én natuurlijk lekkere desserts een goede optie is!

Welke van deze desserts ga jij maken tijdens de feestdagen?

1. Romige bananentaart

Deze taart is romig én heeft de heerlijke smaak van banaan. Zowel kinderen als de volwassenen zullen tijdens je kerstdiner smullen van deze lekkere taart. En het makkelijke is dat je deze romige bananentaart in de middag al kan bereiden en kan laten staan in de koelkast tot het kerstdiner! Wel zo makkelijk, toch?

bananentaart

2. Ferrero Rocher-brownie

Als je een echte chocoladefan bent, ben je ongetwijfeld ook een fan van Ferrero Rocher. De heerlijke chocoladesmaak met de lekkere nootjes… Nóg lekkerder is het wanneer al deze smaken samenkomen in een verrukkelijke brownie. Perfect voor de feestdagen!

ferrero rocher-brownie

3. Witte chocolademelk met Baileys en een gezouten karamelsaus

Niet iedereen is even dol op een goed vullend dessert. Daarom kan een lekkere warme choco ook al wonderen doen! Wil je er toch iets bijzonders van maken? Dan is deze warme witte chocolademelk met Baileys en gezouten karamelsaus verrukkelijk.

witte chocolademelk

4. Cupcakes met Guinness en een Baileys-botercrème

Nog zo’n lekker dessert met Baileys! Deze cupcakes met Guinness hebben een botercrème van Baileys. Houd je van chocolade? Dan moet je deze cupcakes met Guinness en Baileys echt eens proberen. Door deze dranken worden je cupcakes extra lekker!

Baileys cupcakes

5. Mojitocakejes

Een fris en smaakvol dessert! Hoewel deze cupcakes goed bij de zomerse temperaturen passen, zijn ze ook prima te serveren tijdens het kerstdiner. Waar wacht je nog op!

mojitocakejes

6. Nutellacupcakes met Maltesers én Kinder Chocolade

We blijven nog even de in cupcake-sfeer. Want net als de bovenstaande desserts, zijn ook deze Nutellacupcakes met Maltesers en Kinder Chocolade een echte traktatie!

cupcakes

7. Chocoladetruffels met Baileys

Tijdens de feestdagen mogen de chocoladetruffels niet ontbreken. Hoewel de variant uit de supermarkt lekker is, is het nog lekkerder als je het zelf maakt. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk om deze zoete lekkernij te maken. Wil je chocoladetruffels maken die éxtra bijzonder zijn? Voeg dan een scheut Baileys toe!

Lees ook: Deze kerstfilm past het beste bij jouw sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pixabay