Dankzij deze TikTok-hack kun je je oven schoonmaken terwijl je slaapt

oven schoonmaken

Dit hadden we veel eerder willen weten 

Het schoonmaken van de oven kan een flinke klus zijn. Heb jij geen zin om uren te poetsen, maar kan jouw oven wel een schoonmaakbeurt gebruiken? Dan hebben wij dé perfecte manier voor je gevonden. Op TikTok gaat namelijk een video rond waarin een vrouw uitlegt hoe ze haar oven schoonmaak terwijl ze slaapt. Ja echt, terwijl ze slaapt. Dit is hoe je dat doet. 

Oven schoonmaken 

Het is natuurlijk het beste om de oven iedere keer na gebruik even schoon te maken. Zo voorkomen we dat vuil en etensresten zich gaan opbouwen, die je er later niet meer zo makkelijk af krijgt. Echter gaat het in de praktijk vaak anders en hebben we niet altijd zin in zo’n schoonmaakbeurt. Het vervelende gevolg is wel dat de oven een stuk moeilijker schoon te krijgen is wanneer dat al een tijdje niet is gebeurd. Althans, tot we deze tip van TikTok-gebruiker Mama Mila tegenkwamen.

Schoonmaken terwijl je slaapt 

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn: de oven schoonmaken terwijl je slaapt. Toch is het echt mogelijk. Mila brengt een mix van verschillende producten aan op haar oven, vlak voordat ze gaat slapen. Terwijl de vrouw lekker gaat slapen, kan het schoonmaakmiddel een nachtje in de oven trekken. Et voilà, de volgende ochtend is de oven weer blinkend schoon! 

Zo ga je te werk

Om te beginnen maak je een combinatie van baking soda, afwasmiddel en water. “Om je oven schoon te maken terwijl je slaapt, heb je een theelepel baking soda, een eetlepel afwasmiddel en een klein beetje water nodig”, legt de TikTokker uit. “Mix deze ingrediënten met elkaar tot je een pasta-achtige substantie krijgt en breng vervolgens een dunne laag hiervan aan in je oven. Wanneer je de volgende dag wakker wordt, haal je een doekje door je oven en verwijder je de pasta.” Om het helemaal af te maken, adviseert de vrouw om nog wat witte azijn door de oven te sprayen. “Zodat je zeker weet dat al het vuil en vet weg is.” Makkelijk, toch? 

@mama_mila_

Oven cleaning made easy ✨ follow for more home tips and tricks ✨ #cleaningtiktok #cleaninghacks #homehacks #homerefresh #cleaningtips

♬ iM sO sHyyyy yy IG reyannamariaa – chunkymonkeeyy

Lees ook: Met deze simpele TikTok-hack krijg jij je héle kraan weer blinkend schoon

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash