Deze gezonde snacks zijn perfect voor werk of school

gezonde-snacks

Voor op het boodschappenlijstje!

Zoek je nog snacks die je mee kunt nemen naar werk of in de broodtrommel kunt doen van je kind? Met deze zeven snacks heb je genoeg voor de hele dag én ben je ook nog eens heel gezond bezig. Win-win!

1. Fruit

Fruit is altijd een goed idee. Je kunt uit talloze soorten kiezen, waardoor er altijd wel iets tussen zit wat je lekker vindt. De meeste fruitsoorten zijn ook nog eens zoet, waardoor het je lekkere trek goed stilt én je de energieboost geeft die je nodig hebt. Een bakje druiven, een banaan, kiwi’s, mandarijnen of een frisse appel: voor welk fruit ga jij?

2. Rauwe groenten

Naast fruit zijn rauwe groenten een gezonde snack. Vul ’s ochtends, of de avond van tevoren, een bakje met gesneden paprika, komkommer, tomaat en wortel (of andere groenten die je lekker vindt) en doe er eventueel een dip bij, zoals hummus of tzatziki. Dat wordt smullen!

3. Noten

Noten bevatten vezels, eiwitten en gezonde vetten, waardoor ze erg goed zijn voor je gezondheid. Je kunt dus prima een handje noten meenemen naar werk. Kies bij voorkeur wel voor ongebrande en ongezouten noten, want deze zijn het gezondst.

4. Eieren

Ben jij dol op hartige snacks? Dan is een gekookt ei het perfecte tussendoortje. Kook de dag of avond van tevoren eieren en bewaar ze in een luchtdicht bakje. Eet ze op je werk met wat kerriepoeder, peper en zout, en voilà… een gezonde snack!

5. Puntpaprika met geitenkaas

Deze snack moet je even voorbereiden, maar dat is erg makkelijk en zeker de moeite waard. Snijd een zoete puntpaprika doormidden en vul deze met geitenkaas. Top af met walnoten en neem mee in een bakje.

6. Bananenbrood

Heb je nog wat rijpe bananen over? Gooi ze niet weg, maar maak er bananenbrood van. Makkelijk om zelf te maken en je kunt het ook nog eens invriezen. Zo voorkom je voedselverspilling en heb je meteen een voorraadje aan gezonde snacks om mee te nemen naar je werk. Bananenbrood ontdooit supersnel, dus dat is ideaal.

7. Boterham

Om het helemaal makkelijk te maken, kun je ook ‘gewoon’ een (extra) boterham meenemen. Beleg ‘m met een plakje kaas, beetje hummus of een lekkere spread. Maak het helemaal af met wat komkommer en sla voor een extra portie groente.

Lees ook: Dit is waarom je chocolade moet eten tijdens je zwangerschap

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Pexels