Het beste van twee werelden: zo maak je tiramisu-truffels

 tiramisu-truffels

Te lekker om niet te maken

Voor een hemels stukje chocolade zijn wij altijd wel te porren. Helemaal voor truffels mag je ons ’s nachts wakker maken. Daarnaast is tiramisu een van onze favoriete toetjes. Geldt dat ook voor jou? Dan zijn deze tiramisu-truffels echt een aanrader!

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram mascarpone
  • 140 gram lange vingers
  • 30 milliliter sterke, koude koffie
  • 50 gram poedersuiker + 1 eetlepel poedersuiker
  • Halve theelepel vanille-extract
  • 30 gram cacao
  • 4 á 6 eetlepels Nutella

Wat moet je doen?

  • Doe de mascarpone in een kom en voeg de poedersuiker toe. Roer tot een egaal geheel.
  • Voeg de koffie en vanille-extract toe en roer opnieuw.
  • Doe de lange vingers in een keukenmachine en maal ze fijn.
  • Roer de koekkruimels door het mascarponemengsel.
  • Zet de kom zo’n 30 minuten in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 14 á 16 porties.
  • Druk het deeg plat en doe in het midden een beetje Nutella.
  • Vouw het deeg naar binnen en rol er daarna een balletje van.
  • Rol het balletje door de cacao, herhaal dit tot je 14 á 16 balletjes hebt.
  • Zet een kwartier in de koelkast en ze zijn klaar om te eten.
  • Geniet van de tiramisu-truffels!

Lees ook: Zo maak je een enchilada-ovenschotel met guacamole en zure room

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cookie Foodie | Beeld: videostill