Zegt je partner één van deze 5 dingen tegen je? Dan is dat geen goed teken..

En dit kun je eraan doen

Wanneer je in een lange relatie zit, dan bestaat er niets ergers dan het gevoel hebben dat je langzaam je partner kwijtraakt. Het gedrag en de uitspraken van je partner kunnen je het gevoel geven dat je hem of haar langzaam aan het kwijtraken bent. Maar hoe weet je nu of dit jouw eigen hersenspinsel is of niet?

Ook al kun je nooit zeker weten hoe je partner zich voelt totdat je het vraagt; als hij of zij deze dingen zegt dan kan dat betekenen dat je partner je steeds minder leuk vindt…

1. “Ik heb gewoon heel veel ander dingen aan mijn hoofd”

Werk en andere belangrijke verantwoordelijkheden kunnen een persoon heel druk maken. Maar als je partner uit het niets veranderd is in een extreme workaholic die veel tijd op zijn werk doorbrengt en daarbuiten plotseling heel veel afspraken buiten jou om maakt, dan kan dit een teken zijn dat ze andere zaken boven jou en jullie relatie verkiezen.

Wat kun je eraan doen? Een slechte manier om dit probleem op te lossen is boos worden op je partner omdat hij of zij te weinig tijd met je doorbrengt. Een goede manier om het drukke schema van je partner op een niet-defensieve manier te verlichten is vragen of je misschien kunt helpen wat meer vrije tijd te creëren. Je kunt ook vragen of je misschien je partner’s familie of vrienden kunt assisteren, zodat je dat in ieder geval samen doet.

2. “We zijn al samen. Waarom moet ik nog mijn best voor je doen?”

Romantiek, aantrekkingskracht en flirten zijn ook in een lange relatie nog steeds nodig. Natuurlijk doe je logischerwijs iets minder je best en word je wat comfortabeler in een lange relatie, maar als je partner helemaal geen moeite meer voor je doet, dan is dat geen goed teken.

Wat kun je eraan doen? Wanneer je merkt dat je partner stopt met zijn of haar best doen voor jullie relatie, probeer dan het geflirt terug te brengen. Herinner hem of haar eraan dat jullie van elkaar houden en wat jullie in het begin zo leuk aan elkaar vonden. Stop zelf meer moeite in jullie relatie en je zult zien dat je partner de hint wel begrijpt.

3. “Ik heb gewoon geen interesse in tijd doorbrengen met je vrienden”

Het is natuurlijk oké als je beide af en toe wat tijd voor jezelf nodig hebt. Je hoeft niet alles samen te doen. Maar volgens experts verwijderen mensen die hun interesse in een relatie verliezen zich van alle gemeenschappelijke activiteiten, waaronder tijd doorbrengen met jouw familie en vrienden. Wanneer je partner het niet meer belangrijk vindt om op goede voet te staan met de mensen die jou dierbaar zijn, kan dit betekenen dat hij of zij jou ook minder belangrijk vindt.

Wat kun je eraan doen? Laat je partner weten hoe zeer je het op prijs stelt wanneer deze meegaat naar dingen die voor jou belangrijk zijn. Vertel je partner dat je het belangrijk en ook leuk vindt. Geeft hij of zij nog om jullie relatie, dan zal hij meer moeite erin stoppen. Is dit niet het geval, dan kan dit een duidelijk teken aan de wand zijn.

4. “Je weet zelf ook wel waar deze relatie heengaat”

Deze zin kan eigenlijk twee dingen betekenen: of het staat compleet vast dat jullie je toekomst samen gaan doorbrengen, of het heeft een hele negatieve lading. Met deze zin kan je partner namelijk ook aangeven dat hij of zij vindt dat er geen toekomst in jullie relatie zit en dat dat voor je partner een al vaststaand gegeven is.

Wat kun je eraan doen? Als je partner het het nooit over jullie gezamenlijke toekomst heeft, dan kun je het beste het gesprek aangaan. Subtiele hints zullen je geen duidelijkheid gaan geven, dus in dit geval kun je het beste op de man af vragen waar jullie relatie naartoe gaat.

5. “We kijken wel even”

Probeer je vaak plannen met je lief te maken maar is het antwoord altijd iets in de trant van ‘dat zien we dan wel’? Dan moet je jezelf misschien afvragen of je lief wel even graag bij jou wil zijn als andersom. Als plannen met anderen altijd voorgaan of als je partner jullie afspraken altijd afzegt of vooruitschuift, dan kan dit betekenen dat de tijd met jou niet meer zo kostbaar voor diegene is.

Wat kun je eraan doen? Het is misschien heel moeilijk en kwetsbaar, maar eerlijk zijn over wat jij belangrijk vindt in een relatie is hier erg belangrijk. Als jij altijd maar weer toegeeft wanneer een afspraak wordt gecanceled omdat je de ander niet tot ‘last’ wil zijn, dan geef je de verkeerde signalen af en doet je partner gewoon waar hij of zij zin in heeft. Probeer duidelijk te maken dat jullie tijd voor jou samen prioriteit is en dat je het als heel vervelend ervaart als dit andersom niet zo is. Geeft je partner nog om jullie relatie, dan zal hij of zij dit veranderen. Gebeurt dit niet, dan is het aan jou om na te denken over de vraag of je niet liever bij iemand wilt zijn waarvoor jij wél prioriteit bent.

Lees ook: Bizar: er is een nieuwe vorm van vreemdgaan en hier herken je het aan

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Bustle | Beeld: PxHere