7 dingen waar je het niet over moet hebben tijdens een eerste date

date

Heb jij het hier weleens over gehad tijdens een date?

Dat iedereen een verleden heeft, is niet zo gek. Je hoeft je verleden heus niet voor iemand verborgen te houden. Alleen is het niet per se het beste onderwerp waar je diep op in moet gaan tijdens een eerste date. Om een relaxte – misschien wel flirterige – sfeer te creëren, kun je deze onderwerpen beter niet bespreken.

Over het algemeen is alles bespreekbaar. Maar denk wel na over wat je zegt als je deze onderwerpen aansnijdt. 

1. Familieproblemen

Vaak wordt er tijdens een eerste date ook even gesproken over familie. Mocht je problemen hebben in je familie hoef je daar heus niet over te liegen. Bespreek echter niet tot in de details hoe de vork in de steel zit. Als je je date nog niet zo goed kent, kun je diegene misschien afschrikken. Eerste dates moeten voornamelijk in het teken staan van gezelligheid en lol.

2. Voorkeuren in de slaapkamer

Behalve als je meteen met je date tussen de lakens wilt duiken – wat helemaal prima is – is dit een onderwerp waar je niet meteen over hoeft te praten. Bewaar deze informatie dan tot jullie elkaar wat beter kennen.

3. Financiële tegenvallers

Geld groeit helaas niet aan de bomen. Als je financieel (nog) niet alles op de rit hebt, kan het wat ongemakkelijk zijn om het over geld te hebben. Helemaal als het tijd wordt om de rekening te betalen…

4. Gênante dronken verhalen

Als je een keer te diep in het glaasje keek en daar een hilarisch verhaal aan over hield, kun je daar prima over vertellen. Liep jouw ervaring met alcohol echter wat uit de hand? Dan kun je dit beter nog even voor je houden.

5. Praten over een toekomst samen

Hoewel het alleen maar goed is dat je een toekomstdoel voor ogen hebt, kun je je date daar wellicht wat mee benauwen. Uiteraard kun je wel vertellen wat je dromen zijn, maar schets niet meteen je hele tijdslijn uit.

6. Alleen over jezelf

Tuurlijk wil jij je date graag leuke dingen vertellen over jezelf, maar vergeet niet naar de ander te vragen. Een gesprek moet van twee kanten komen. Zorg ervoor dat jij niet als enige aan het woord bent en stel regelmatig vragen aan je gesprekspartner.

7. Je ex

Je kunt heus wel benoemen dat je een ex hebt, maar ga hier ook niet in op de details. Het kan iemand wellicht afschrikken als je relatie slecht is geëindigd of iemand kan de indruk krijgen dat je nog niet over je ex heen bent.

Lees ook: Dankzij dit shampootrucje worden je lokken minder snel vet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Pop Sugar | Beeld: Unsplash