Dankzij dit shampootrucje worden je lokken minder snel vet

shampootrucje

Baat het niet, schaadt het niet

Prachtig dik haar krijgen à la Pocahontas of pronken met net zulke jaloersmakend lange lokken als Rapunzel. Velen dromen van een volle, gezonde haardos. Om onze haren zo mooi en gezond mogelijk te houden, proberen we het niet elke dag te wassen. Helaas kunnen we ons niet altijd aan dit voornemen houden, want we lopen liever niet met een vette coupe rond. Gelukkig bestaat er een trucje waardoor je haar net wat minder snel vet wordt.

Hier hadden we nog niet eerder aan gedacht.

Haarstylist

Sal Salcedo was dertien jaar toen het kappersvak hem fascineerde. Op zijn veertiende begon hij al met het knippen van haar. Hij begon daarna te werken als barbier. Hij werkte op zijn achttiende al twee jaar als manager bij de kapperszaak en hij werd daarna aangenomen bij de Toni & Guy Hairdressing Academy. Momenteel mag hij zich een van de bekendste haarstylisten noemen en werkt hij met diverse celebrities. Niet zo gek dat Sal dan ook als geen ander weet hoe je je lokken zo lang mogelijk fris houdt. 

Trucje

Sal Salcedo heeft een methode bedacht waardoor je haar minder snel vet wordt. Volgens de 30-jarige expert moet je je haar niet elke dag wassen, maar moet je je haar twee keer van shampoo voorzien als je onder de douche staat. Door dit trucje zou je het wassen van je haar makkelijk nog een dag kunnen uitstellen.

Hoe werkt het shampootrucje van Sal precies?

  • Spoel je haar met warm water uit. Douche niet te heet! Heet water is niet alleen slecht voor je lokken, maar ook voor je huid.
  • Verdeel een royale hoeveelheid shampoo op je hoofdhuid. Je hoeft de shampoo dus niet over de rest van je haar te masseren.
  • Masseer de shampoo zo’n 45 seconden in. Spoel de shampoo daarna goed uit.
  • Verdeel opnieuw shampoo over je hoofdhuid, alleen hoef je dit keer niet zoveel shampoo te gebruiken. Masseer je hoofdhuid nu een minuutje.
  • Spoel de shampoo opnieuw goed uit. De shampoo die je uitspoelt en over je haar glijdt, is genoeg om de uiteinden van je lokken te reinigen.
  • Gebruik ook conditioner, maar laat de conditioner alleen in de punten van je haar intrekken. Spoel daarna uit en dat is het!

Grote kans dat je je lokken dankzij deze methode minder vaak hoeft te wassen.

Lees ook: Met dit middeltje kun je in een handomdraai langere wimpers krijgen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: JaniTV, Famous Birthdays | Beeld: Unsplash