7 manieren om je relatie een boost te geven

Wat doen jij en je partner om uit de sleur te komen?

Als je al lang een relatie hebt, zul je door de jaren heen lief en leed met elkaar hebben gedeeld. Hoewel jij en je partner nog zo gek op elkaar kunnen zijn, kan de sleur er een beetje insluipen. Hoe je dat kunt voorkomen? We hebben een paar tips voor je.

Wellicht helpt het volgende in jullie relatie:

1. Plan geheel nieuwe activiteiten

Het klinkt wellicht nogal wiedes, maar sommige stellen hebben echt niet door dat ze telkens dezelfde dingen ondernemen. Zo zijn er stellen die graag ’s avonds tegen elkaar aankruipen op de bank en een film kijken, maar doe in plaats daarvan eens wat heel anders. Schaf een paar spelletjes aan en houd een spelletjesavond.

2. Ga op date

Toen jullie waarschijnlijk nog aan het daten waren maakte je jezelf extra mooi op vlak voordat je de deur uitging en deed je je uiterste best om een goede, spontane en leuke indruk te maken op je date. Als je al lang met iemand samen bent, doe je die moeite wellicht minder voor elkaar. Jullie kennen elkaar immers al door en door. Maak jezelf weer extra mooi als je met je partner uit gaat en maak reserveringen bij jullie favoriete restaurant. Of ga juist op ontdekking en ga naar die nieuwe cocktailbar.

3. Leer elkaar opnieuw kennen

Als je met iemand aan het daten bent, stel je elkaar continu vragen om elkaar beter te leren kennen. In het begin vragen we elkaar het hemd van het lijf -letterlijk en figuurlijk- maar wanneer je al langere tijd samen bent met iemand, ken je diegene al een stuk beter. Als je langere tijd samen bent met je partner zul je geneigd zijn om hem of haar te vragen hoe het werk was of hoe de kinderen zich gedroegen. Maar de sappige, zieldoordringende vragen worden vaak niet meer gesteld. Maar zoals weleens wordt gezegd: niets zo veranderlijk als de mens. We veranderen continu van gedachten. Wellicht denkt je partner nu heel anders over bepaalde zaken dan vijf jaar geleden. Stel elkaar opnieuw díe vragen om elkaar beter te leren kennen.

Lees de andere tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2