Dit zijn de 8 kenmerken van stellen met een gezonde relatie

relatie

En ze leefden nog lang en gelukkig

Een gelukkige, gezonde én gezellig relatie: het komt nog best precies. Je moet elkaar vrijlaten – maar niet te veel. Je moet tijd voor elkaar maken – maar niet continu op elkaars lip zitten. Daar komt dan nog bij dat je ook nog je andere sociale contacten wilt behouden. Geen paniek! Het klinkt heftiger dan het is. Stellen met een gezonde relatie weten maar al te goed hoe je een relatie laat ‘werken’. 

Het klinkt heel logisch, toch?

1. Tijd voor elkaar maken

Deze regel geldt voornamelijk voor de ouders van kinderen. Kinderen zijn fantastisch, maar vreten energie. Om te voorkomen dat jij en je partner een soort ‘co-workers‘ worden, is het belangrijk om ook wat romantische tijd in te plannen. Plan bijvoorbeeld een dinertje of avondje uit. Wedden dat die liefde weer opborrelt!

2. Geen aannames in het huishouden

Woon je samen met je partner? Grote kans dat er weleens gekibbeld wordt over het huishouden. Waar de grootste fout ligt? Bij het doen van aannames. Wanneer jij er vanuit gaat dat je partner bepaalde taken in het huishouden op zich neemt en het vervolgens niet doet… Yep, irritatie ligt dan op de loer. Maak duidelijke afspraken, zodat het voor beide partijen duidelijk is wat er moet gebeuren.

3. Waardeer elkaar

Het is belangrijk elkaar te waarderen in een relatie. Vooral wanneer het gaat om de opvoeding van kinderen. Wanneer je continu twijfelt of je iets wel goed hebt gedaan, is het fijn om waardering te krijgen van je partner. Stellen met een gezonde relatie houden dit altijd in hun achterhoofd.

4. Kritiek én complimenten

Elkaar complimentjes geven? Dat hoeven we denk ik niet uit te leggen. Maar naast een compliment is het geven van kritiek ook erg belangrijk. Hierdoor begrijp je elkaars problemen beter. Probeer vanaf dit moment niet alleen maar kritiek op je partner te spuwen, maar zo nu en dan is het écht niet erg. Het maakt jullie relatie sterker!

Benieuwd naar nog meer kenmerken? Lees verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2