Ah oh: ‘Ik denk dat mijn vriend heeft gelogen over zijn onvruchtbaarheid’

onvruchtbaarheid

‘Ik heb het gevoel dat onze hele relatie opgebouwd is uit een leugen’

Chiara* en Bern zijn nu ongeveer twee jaar samen. Ze kennen elkaar door hun families, die elkaar nog van vroeger kennen. Chiara was jarenlang verliefd op Bern, maar ze had nooit iets geprobeerd omdat hij een vriendin had. Maar toen hij al zes maanden uit elkaar was met zijn vriendin waagde ze het erop. En met succes. Zo dolgelukkig als ze was, is ze nu niet meer. Chiara denkt namelijk dat Bern liegt over het feit dat hij onvruchtbaar is.

Onvruchtbaar

“Een week geleden praatten Bern en ik over onze eerste date”, begint Chiara. “Tijdens deze date zei hij namelijk dat hij geen kinderen kon krijgen. Zo legde hij uit dat hij met zes maanden was geboren, wat indirect invloed heeft gehad op zijn sperma.”

Chiara begreep het echter helemaal. “Ik kan gemakkelijk zwanger worden, maar de kans op een zwangerschap is aardig klein bij Bern en mij. Ik zei dat het me echt niet uitmaakte of onze kinderen ook echt van ons waren, of dat het kinderen zijn die een thuis nodig hebben. Naarmate de relatie vorderde, zei hij dat hij een kind niet jonger dan zes jaar wilde, en ook geen heel jong kind – denk dus aan een peuter.”

Zwanger?

Chiara legt uit dat ze er verder nooit een punt van hebben gemaakt, en dat ze het gewoon weer ter sprake zouden brengen als ze er klaar voor waren. “Maar tijdens Pasen kreeg ik ineens een beangstigend gevoel dat ik een zwangerschapstest moest doen. Alle algemene testen gaven echter een ander resultaat, waardoor ik een bloedtest moest doen. We waren met Pasen niet bij elkaar, dus Bern belde me om te zeggen dat hij er voor me zou zijn als ik het kind wilde houden, maar dat hij er ook voor me zou zijn als ik het niet wilde houden.”

“Hij zei ook nog dat het hem niet kon schelen wat anderen zouden denken en dat we ‘geweldige ouders’ zouden worden.” Echter, waren de resultaten van het bloedonderzoek negatief. “Ongeveer een week later vroeg ik hoe groot de kans was dat Bern mij zwanger zou kunnen maken. De arts zei dat de kans best groot zou zijn, maar dat Bern zich elke 6 tot 12 maanden moet laten checken. Maar in de tijd dat we samen zijn, heeft hij dat nog nooit gedaan.”

Ruzie

“Ook zijn moeder wist niet van zijn vruchtbaarheidsproblemen af, dus toen ik het haar vertelde keek ze geshockeerd”, vervolgt Chiara. “Gisteravond kregen Bern en zijn moeder ruzie over het feit dat hij loog over zijn werk.” Iets wat Chiara wel snapte. “Maar toen zei zijn moeder iets wat een alarm liet afgaan in mijn hoofd. Ze zei: ‘Ik heb mensen die naar me toe komen en me omhelzen en ‘arme Bern’ zeggen. Ze zeggen dingen tegen me waar ik geen weet van heb, maar ik doe gewoon mee om je niet in verlegenheid te brengen.”

Een paar minuten later stapte Chiara dan toch de kamer in en vroeg aan Bern waar de ruzie over ging. “Hij zei dat het om zijn auto ging, maar ik wist wel beter. Ik heb het gevoel dat onze hele relatie opgebouwd is uit een leugen die hij vanaf het begin heeft verteld. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Help!” Wat zou jij Chiara adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Whymylife101.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels