Vrouw vertelt: ‘Ik ben bang voor de reactie van mijn man als ik vertel dat ik weer zwanger ben’

reactie man zwanger

‘Hij zegt vaak lachend dat hij weg zou gaan of iets ergers zou doen als ik weer zwanger raak’

Mireille* en haar man Doris zijn al meer dan tien jaar samen. Ze hebben inmiddels drie kinderen, waarvan de jongste vier jaar geleden is geboren. Na drie kinderen vonden ze het dan ook wel welletjes, waardoor Mireille een knoop in haar eileiders heeft gelegd. Echter, is ze er recent achter gekomen dat ze toch weer zwanger is. 

Knoopje in eileider

“Na onze jongste heb ik een knoopje in mijn eileiders laten leggen, zodat de kans héél erg klein is dat ik überhaupt nog zwanger kan worden”, begint Mireille haar verhaal op het online platform Reddit. “Oké, de kans was er natuurlijk nog wel, maar wij hadden er alle vertrouwen in dat het niet ging gebeuren.”

“Sinds ik dat heb laten doen, is mijn man altijd aan het grappen over een mogelijke zwangerschap. Zo zegt hij vaak lachend dat hij weg zou gaan of iets ergers zou doen als ik weer zwanger raak. Ik liet het altijd maar gaan, omdat ik het niet serieus nam.”

Zwanger

“Vandaag heb ik echter ontdekt dat het niet helemaal goed is gegaan en dat ik tóch zwanger ben geraakt”, gaat Mireille verder. “Ik weet dat de kans op een mislukte zwangerschap uiteindelijk groot is omdat ik al op leeftijd ben, maar ik ben eerder bang voor wat er gebeurt als het een gezond kindje is en alles goed gaat. Ik sta altijd achter de gezamenlijke keuze van de ouders, maar dit keer kan ik er persoonlijk gewoon niets over zeggen.”

Bang

“Ik ben heel erg bang voor de reactie van mijn man”, vertelt Mireille dan. “Ik weet niet hoe ik het hem moet vertellen. Toch kan ik het allemaal moeilijk inschatten, want ergens denk ik dat hij wel serieus was met zijn grapjes. Ik ben bang dat hij het wel echt allemaal meende, maar er gewoon een grapje van maakte om mij gerust te stellen én zodat hij wist dat we niet nog een keer zwanger moesten raken. Nu weet ik niet wat ik moet doen. Hoe vertel ik het mijn man?” Wat zou jij doen?

*Mireille is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet zij haar verhaal onder de user name ThrowRA8263817.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn zussen mogen mijn dochter nooit meer zien’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock