Aha! Zo lang duurt het voordat je écht verliefd wordt

verliefd

‘Liefde op het eerste gezicht is mogelijk’

We geloven allemaal stiekem wel een beetje in liefde op het eerste gezicht, niet? Vlinders in je buik, een zenuwachtig gevoel wanneer we die ene persoon tegenkomen, op een roze wolk zitten, we hebben het allemaal wel eens gevoeld. Maar, hoelang duurt het nou écht voordat je verliefd wordt?

Verliefd worden

Na al die verschillende dates heb je nog steeds niet de perfecte match gevonden, wat erg vervelend is. Toch hoef je je volgens liefdestherapeut Jenni Skyler geen zorgen te maken. “Verliefd worden is een proces om de normen, waarden, filosofie, geschiedenis en uitdagingen te begrijpen en te leren kennen van de ander.”

Onderzoeksresultaten

Hoewel de liefde al een hele lange poos onderzocht wordt door verschillende experts, is het vooral erg belangrijk om te weten hoe lang het eigenlijk duurt voordat je écht als een blok voor iemand valt. En dat antwoord hebben wij voor je.

Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat juist mannen sneller verliefd worden op vrouwen dan andersom. Voordat mannen hun liefde verklaren aan hun vriendin, duurt het ongeveer zo’n 97 dagen voordat ze hun gevoel open en bloot op tafel leggen. Bij vrouwen is dat pas na 149 (!) dagen. En als we kijken naar een relatie tussen twee vrouwen, kan het zelfs oplopen tot zo’n zes maanden. Wow!

Liefde op het eerste gezicht

Ook al zien we in de resultaten dat liefde op het eerste gezicht vrijwel onmogelijk is, zegt Jenni Skyler dat je toch je hoop kunt blijven houden. “Liefde op het eerste gezicht is mogelijk”, vertelt ze. “Maar het komt niet echt vaak voor.” En als dit dan voorkomt, gaat het om de meeste gevallen om lust, en niet om liefde volgens de liefdestherapeut. Wacht dus gewoon rustig af tot jij de ware tegenkomt.

Lees ook: Ah oh: ‘Ik ben single gelukkiger dan wanneer ik in een relatie zit’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Grazia | Beeld: Pexels