Ah oh: ‘Ik ben single gelukkiger dan wanneer ik in een relatie zit’

verliefd

‘Ik wil dat mijn partner me juist pusht om verder te gaan dan het absolute minimum, maar hij doet dat gewoon niet’

Isa* heeft bijna twee jaar een relatie met haar vriend Joran. Eerder besteedde Isa al haar tijd aan haar vriend, maar de laatste tijd merkt ze dat ze steeds meer geniet van haar tijd alleen en de tijd die ze met haar vriendinnen en familie besteedt. Ze krijgt zelfs het gevoel dat ze misschien toch niet meer zo verliefd is op Joran als dat ze eerder was. Op Reddit doet ze haar verhaal en vraagt ze om advies.

Proactiever

“Sinds de middelbare school heb ik eigenlijk altijd al in een relatie gezeten of ben ik met iemand geweest”, begint Isa haar verhaal. “Hierdoor heb ik nooit echt mijn eigen interesses verkend en aan mezelf gewerkt buiten een relatie om.” Isa schrijft dat ze rond deze tijd vorig jaar haar tijd volledig aan Joran had besteed. Ze annuleerde plannen om maar elke seconde van de dag met hem te zijn, maar dat is nu niet meer zo.

“Ik ben proactiever geweest om mijn leven écht van mij te maken”, vervolgt ze. “Daarbij geef ik voorrang aan mijn studie en carrière, mijn fysieke en mentale gezondheid, en aan mijn tijd met vrienden en familie. Ik heb het gevoel dat ik nu gelukkiger ben dan ooit.”

Single

Toch knaagt dit wel aan Isa. “Ik begin te denken dat als ik single zou zijn, ik gelukkiger zou zijn dan in een relatie.” Ze schrijft dat ze het gevoel heeft dat ze niet meer echt iets uit haar relatie haalt en dat het haar alleen maar stress geeft. “Ik voel me juist uitgeput als hij dat niet is. Ik denk niet dat we nog bij elkaar passen, we zijn té verschillend.” Joran is volgens Isa meer ontspannen en gaat meer met de stroom mee, terwijl Isa juist erg berekenend en competitief is.

Ambitieus

“Ik wil juist dat mijn partner net zo ambitieus is als ik en me juist pusht om verder te gaan dan het absolute minimum, maar hij doet dat gewoon niet”, schrijft Isa. “Ik heb iemand nodig die ook af en toe de leiding kan nemen in plaats van juist afhankelijk te zijn van mij. Iemand met wie ik diepe gesprekken kan voeren.” Daarnaast vindt Isa het vervelend dat Joran altijd te laat komt als ze samen iets hebben afgesproken. “Ik weet dat hij dan gewoon geen prioriteit aan mij geeft, omdat hij bij andere dingen altijd standaard dertig minuten te vroeg is.”

Afstandelijk

“Ik heb het gevoel dat ik mijn waarden en wat ik wil in een relatie niet moet opgeven voor Joran, hoe lang we ook samen zijn en hoe close we ook zijn.” Isa geeft aan dat ze afstandelijker is dan ooit en dat ze nu zelfs haar vrijdagavonden liever alleen doorbrengt om te ‘Netflixen en te chillen’. “Ik ben niet meer zo opgewonden om hem te zien en hem over mijn dag te vertellen”, vervolgt ze. “Ik gewoon weet niet zeker of ik het nog moet afwachten of dat ik er gewoon een punt achter moet zetten…” Wat zou jij Isa adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Adventurous-Oil1940.

Lees ook: Déze Boer Zoekt Vrouw-boer gaat de politiek in!

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels