Bewezen: dit is een goed teken dat jullie relatie gaat slagen

relatie teken

Volgens wetenschappers kun je een gelukkige relatie hieraan herkennen

Een gevoel voor humor, betrouwbaarheid, sociaal en liefdevol: we weten precies wat we willen in een partner. En tóch schijnt dat niet te zijn waardoor onze relaties uiteindelijk een succes zijn. Een Koreaanse universiteit kwam met een opmerkelijk onderzoek: we blijken namelijk één teken van een succesvolle relatie regelmatig over het hoofd te zien.

Goed teken voor je relatie

Er zijn zoveel factoren waar je relatie een succes door kan worden. Neem onderstaande dus met een dikke korrel zout, want wie weet ben jij tegen de verwachtingen van dit onderzoek in wel heel gelukkig met je partner! De Zuid-Koreaanse Konkuk University heeft echter ontdekt dat de belangrijkste factor in het voorspellen van hoe gelukkig mensen in een relatie zullen zijn wel heel bijzonder is. Schijnbaar ligt het namelijk aan het lengteverschil!

Groot verschil is groot succes

Huh? Wij snappen het ook niet, maar de wetenschap lijkt het te bewijzen. Er is een onderzoek gedaan met maar liefst 7850 mensen en wat bleek? Hoewel humor de meest gewilde karaktereigenschap was, zorgde dit niét voor de meest gelukkige relaties. De langstdurende en meest gelukkige relaties hadden allemaal één ding gemeen: een flink verschil in lengte!

Oorzaak

De oorzaak hiervan durft Kitae Sohn niet direct aan te wijzen. De onderzoeker denkt dat het misschien een evolutionair overblijfsel is: in de oertijd was een flinke lengte een goed teken dat iemand vruchtbaar en gezond was. En dat is precies wat je zoekt wanneer je moet overleven op jagen en verzamelen. Dokter Sohn legt uit: “Het is zoals zout of vettig eten. Dat mensen daar vroeger sterk naar verlangden was logisch omdat ze het niet uit hun dieet konden halen. Maar tegenwoordig zit het met ons dieet wel goed, en toch hebben we soms nog dat verlangen. Lengte is een beetje hetzelfde.” Sohn benadrukt overigens dat dat voordeel tegenwoordig niet meer bestaat. “Met dank aan de wetenschap en gezondheidszorg heeft iedereen tegenwoordig dezelfde evolutionaire kansen.”

Lees ook: Wetenschap bewijst: dit is hoe de meeste relaties beginnen

Bron: Stylecraze | Beeld: Pexels, Rosie Ann