Man: ‘Ik wil dat mijn vriendin haar tatoeages verbergt bij mijn ouders’

tatoeages ouders

Zijn vriendin zegt dat ze zich niet anders voor gaat doen

Sem* (29) zit in een lastig parket. Hij is strenggelovig opgevoed, maar is zelf atheïst. Na jarenlang een moeilijke relatie met zijn ouders te hebben gehad, kunnen ze nu beter met elkaar opschieten. Sem wil dan ook graag dat ze zijn vriendin ontmoeten. Een klein probleempje: zijn vriendin zit onder de tatoeages. Iets wat zijn ouders absoluut niet zouden begrijpen en accepteren. Zijn vriendin wil haar tatoeages echter niet verbergen. 

Religieus gezin

“Ik groeide op in een erg conservatief en religieus gezin. Mijn ouders waren erg strikt en ouderwets. Ik moest elke zondag mee naar de kerk. Als ik vloekte, werd ik hard gestraft”, begint Sem zijn verhaal op het forum Reddit. Hij vertelt dat hij dan ook een slechte relatie met zijn ouders had. “Dat werd nog erger toen ik ze vertelde dat ik niet in God geloofde en dat ik zelfs atheïst was. Ik ging dan ook uit huis toen ik achttien jaar was.”

Tattoos

Zelf heeft Sem de nodige tattoos, vertelt hij. “Ik was altijd al gefascineerd door tatoeages. Ik liet mijn eerste tattoo zetten toen ik 21 jaar was. En ik ben eigenlijk niet meer gestopt. Mijn beide armen, torso en rug zijn volledig getatoeëerd.” Ook zijn vriendin, met wie hij al twee jaar een relatie heeft, is gek op tatoeages en heeft flink wat kunstwerkjes op haar lichaam staan.

Relatie met ouders

Inmiddels heeft Sem een goede relatie met zijn ouders. Hoewel ze elkaar niet vaak zien, misschien zo’n twee keer per jaar, liggen ze elkaar nu een stuk beter. “Ze staan er nog steeds niet achter dat ik atheïst ben, maar ze accepteren het.” Toch is Sem niet helemaal eerlijk naar zijn ouders. “Ze weten niet van mijn tatoeages. Ik weet dat ze deze niet zullen accepteren, want ze haten tattoos.” Als hij naar zijn ouders gaat, draagt Sem dan ook altijd een overhemd of trui met lange mouwen.

Ontmoeting ouders

Sems vriendin gaat zijn ouders binnenkort voor het eerst ontmoeten. “Ik heb haar alles over mijn ouders verteld. Hoewel ze hen erg graag wil ontmoeten, is ze ook wel nerveus. En dat begrijp ik volledig”, vertelt Sem. Hij wil dan ook graag dat ze een goede indruk maakt op zijn ouders en dat zij haar accepteren. Dus vroeg hij zijn vriendin om haar tattoos ook te bedekken, net zoals hij dat ook doet bij zijn ouders. “Voor haar gaat dat wat lastiger, omdat ze ook tatoeages in haar nek heeft”, vertelt Sem.

Geen tattoos verbergen

Een coltrui bleek geen goede optie. “Ze voelde zich niet prettig in een coltrui. Ik vind haar prachtig wat ze ook draagt, maar zij voelt zich niet op haar gemak in zo’n outfit”, aldus de 29-jarige man. Nadat zijn vriendin meerdere outfits aan had geprobeerd, werd ze emotioneel. “Ze zei dat ze haar tattoos niet wilde verbergen, omdat die onderdeel zijn van haar. Ze wil zich niet anders voordoen. Ook vond ze dat ik eerlijk moest zijn tegen mijn ouders over mijn tattoos.” Sem durft dit niet aan, omdat hij weet dat zijn ouders hier een enorme hekel aan hebben. Hij wil zijn relatie met zijn ouders dan ook niet verpesten. “Toen ik dat zei, werd ze boos op mij en zei ze dat ze niet meeging naar mijn ouders. Is het nou echt zo moeilijk om een paar uur een coltrui aan te doen voor mij? Vraag ik echt te veel?” vraagt Sem zich af op het forum. Wat vind jij?

*Sem is niet de echte naam van de man. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam zhd16.

Lees ook: Vader: ‘Ik ga niet naar de bruiloft van mijn dochter, omdat mijn vrouw niet uitgenodigd is’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels