Man vertelt: ‘Mijn broer heeft mijn hele gezin afgepakt’

broer ex-vrouw

Binnen een jaar na de scheiding was zijn ex-vrouw hertrouwd met zijn broer

De 35-jarige Leo* stapt binnenkort voor de tweede keer in het huwelijksbootje. Zijn broer Patrick wil hij liever niet bij de feestelijkheden hebben. Sinds Patrick is getrouwd met Leo’s ex-vrouw, staat de relatie tussen de broers op scherp.

Eerste huwelijk

“Ik ben al jaren niet meer in contact met mijn broer”, vertelt Leo op het forum Reddit. “Toen mijn broer studeerde, woonde hij een tijdje in bij mij, mijn vrouw en mijn zoon, omdat hij zich geen dure kamerhuur kon veroorloven. Mijn toenmalige vrouw en ik ruzieden in die tijd heel vaak en het werd steeds moeilijker om alles uit te praten. Op een gegeven moment had ik door dat er iets speelde tussen mijn vrouw en mijn broer. Daarna wilde ik niets meer weten van hen beiden en vroeg ik een scheiding aan.”

Opnieuw getrouwd

“Binnen een jaar na de scheiding trouwde mijn broer met mijn ex-vrouw”, vervolgt Leo zijn verhaal. “Ik deel nu de voogdij over mijn zoon met mijn ex én mijn broer. Het maakt me kapot: na alles wat ik voor mijn broer heb gedaan neemt hij mijn gezin van me af en zet hij mijn leven op z’n kop.” Dat vindt Leo het allermoeilijkste: “Ik werkte zodat hij kon studeren, maar hij heeft gewoon gebruik gemaakt van mij en mijn gezin, en hij heeft mijn gezin gewoon weggenomen.”

Vaderrol

Wat Leo ook dwarszit, is dat Patrick nu meer tijd doorbrengt met zijn inmiddels 7-jarige zoon dan hijzelf. “Mijn broer lijkt mijn plaats als vader in te nemen. Hij heeft mijn zoon zelfs verteld dat hij hem ‘papa’ mag noemen – waar we uiteraard een flinke ruzie over hebben gehad.” Leo is daar behoorlijk verbitterd door geraakt. “Patrick blijft maar ellende veroorzaken, ik verwacht niets anders meer.”

Nieuwe liefde

Wel heeft Leo opnieuw geluk in de liefde gevonden. Hij is nu verloofd met Eline. “Mijn verloofde is heel empathisch en steunt me door dik en dun. Onze bruiloft willen we natuurlijk met de familie vieren. Mijn tante, met wie ik een heel goede band heb, vindt echter dat ik ook mijn Patrick moet uitnodigen op het huwelijksfeest. Op dat voorstel reageerde ik eerst lacherig, maar steeds meer familieleden vinden nu dat ik mijn bloedeigen broer niet buiten kan sluiten op de grote dag. Mijn broer scheen zelfs gezegd te hebben dat dit voor ons de perfecte kans was om alles bij te leggen.”

Niet uitgenodigd

“Ik hield voet bij stuk en zei dat hij niet mocht komen”, aldus Leo. Zijn mening wordt echter niet gedeeld. “Eline denkt nu dat ik nog gevoelens heb voor mijn ex, omdat ik mijn broer nog altijd niet heb vergeven. Mijn hele familie vindt dat tijd alle wonden heelt en dat ik weer moet werken aan de band tussen mij en mijn broer, dat ik geen wrok tegen hem moet koesteren.” Op het forum vraagt Leo om advies. Moet hij zijn broer Patrick inderdaad uitnodigen op zijn bruiloft? Of staat hij in zijn recht als hij liever geen contact zoekt?

*Leo, Patrick en Eline zijn gefingeerde namen. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam Throw-Away690911.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder wil bij ons intrekken, wat moet ik doen?’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels