Rikki vertelt: ‘Mijn vriend zei dat hij nooit met een knap meisje zou willen zijn’

belediging

Haar vriend begrijpt niet wat een grote belediging dit is voor haar

Rikki* en haar vriend Floris wonen inmiddels bijna een jaar samen. De relatie is altijd vrij soepel verlopen – afgezien van enkele lichte jaloezieproblemen van zijn kant – maar laatst maakte Floris een hele vreemde opmerking, waardoor Rikki zich extreem onzeker is gaan voelen. Op Reddit vraagt ze om advies. 

Knap meisje

“Laatst lagen we te chillen op de bank”, begint Rikki haar verhaal. “We waren allebei wat aan het scrollen op onze telefoon en ik stuitte op een Instagram-post van een heel knap meisje.” Rikki liet de foto aan haar vriend zien en zei: “Wauw, zij is echt super knap!” Het is voor hen altijd heel normaal geweest om andere mensen knap of aantrekkelijk te vinden en ze hebben er dan ook geen moeite mee om dit met elkaar te delen of van elkaar te horen. “Maar deze keer reageerde hij anders dan normaal”, vertelt Rikkie verder.

Rare reactie

“Hij ging er heel lang over door en zei dat hij zeker wel seks met haar zou kunnen hebben”, aldus Rikki. Maar wat Floris daarna zei, raakte haar het meest. “Nadat hij 1000 keer had laten blijken hoe aantrekkelijk hij haar wel niet vond, zei hij dat hij nooit met zo’n knap meisje zou kunnen zijn omdat ‘hij het zou verpesten’.” Rikki blaakt absoluut niet van het zelfvertrouwen, maar ze zou zichzelf niet onaantrekkelijk noemen. “Ik vind mezelf minstens zo aantrekkelijk als het meisje dat ik hem liet zien”, vertelt ze.

Onzeker

“Ik ben een goed uitziende vrouw met een stabiele carrière”, vervolgt ze. Ook noemt ze dat ze atletisch gebouwd is en rondingen heeft op de juiste plekken. “Daarnaast sta ik vijf dagen per week in de sportschool, dus ik kan wel zeggen dat ik strak in m’n vel zit.” Toen ze Floris deze opmerking hoorde maken, was dit positieve zelfbeeld echter in één klap verdwenen. “Ik kreeg het gevoel dat hij mij gewoon lekker toegankelijk vindt, aangezien hij volgens hem geen kans heeft bij knappere vrouwen.” Ze vraagt zich af hoe ze met deze situatie om moet gaan. Wat zou jij Rikki adviseren?

Lees ook: Te leuk! Je kunt je nu opgeven als figurant voor Gooische Vrouwen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock