Australische bruiloft kwam ondanks overstroming op magische wijze goed

Bruiloft-in-water

‘Ik kan niet geloven dat het ons gelukt is’

Bij het plannen van een bruiloft probeer je met zoveel mogelijk situaties rekening te houden. Ook de Australische Kate Fortherham, die maandenlang bezig was met het plannen van haar bruiloft. Ze wist alleen niet dat haar grote dag in het water zou vallen door een zware overstroming. Haar bruiloft leek niet meer door te gaan, tot alles op magische wijze goed kwam. 

Zware overstroming

Heel Australië wordt op dit getroffen door de zwaarste overstroming in honderd jaar. Kate, die al drie maanden bezig was met het plannen van haar Australische bruiloft, wist dat ze rekening moest houden met regen op haar trouwdag. “Ik wist alleen niet hoe ik om moest gaan met deze natuurramp”, vertelt Kate aan The Guardian. Toen ze op haar trouwdag wakker werd, belandde ze in een nachtmerrie. Kate, die op dat moment in haar ouderlijk huis in de plaats Wingham verbleef, kreeg namelijk te horen dat de woning was afgesloten van de buitenwereld door de zware overstromingen. En de weg naar de locatie van de bruiloft is een brug die door de overstroming onder water stond. Een rit die normaal gesproken nog geen vijf minuten duurt.

De grote dag

“Even stortte ik in elkaar, mopperde ik wat en moest ik huilen”, geeft Kate toe. Door de overstroming viel haar bruiloft met verloofde Wayne helemaal in het water. Haar visagist en band konden namelijk ook niet komen door de overstroming. De bruid probeerde alsnog positief te blijven: “Ik dacht: laten we er gewoon het beste van maken. Vandaag is de dag.” Met goede moed besloot het koppel en hun familieleden om Kate van haar ouderlijke huis naar de trouwlocatie te krijgen. Door het snelstromende water, was het alleen onmogelijk om dit via het water te doen. Het moest dus over het water, met een helikoptervlucht. In wanhoop deelde Kate een oproep op social media: “Help mij! Het is mijn trouwdag en we kunnen door de overstroming geen kant op. We hebben hulp nodig om Wingham te bereiken via de overgelopen kreek. Is er iemand bereid ons te helpen?”

Oproep op social media

De aanstaande bruid kreeg, naast veel steunbetuigingen, ook een reactie van een lokaal televisiestation. Die wilde de kosten van de helikopterhuur wel op zich nemen, als zij de bruiloft in beeld mochten brengen. Het koppel gaf meteen goedkeuring. Nog geen uur later pikte een helikopter Kate op om haar naar de trouwlocatie te brengen. Ook kreeg ze steun van een lokale kapper en een cateraar in Wingham die door de overstroming ook geen kant op konden.

Vijftien minuten te laat

De bruiloft zou om 15.00 uur beginnen. Kate: “Mijn bruiloft viel in twaalf uur tijd compleet in het water, maar kwam in de zes daaropvolgende uren op magische wijze toch weer goed.” In totaal was de bruid maar vijftien minuten te laat. Het pasgetrouwde koppel heeft het ervan genomen, want het feest ging tot diep in de nacht door. “Als ik het verhaal vertel, is het net alsof het niet echt gebeurd is. (…) Ik kan nog altijd niet geloven dat het gelukt is.” Als aandenken heeft het koppel een foto gemaakt voor de brug die Kate blokkeerde. Eind goed, al goed!

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn zus verwacht dat ik meebetaal aan haar bruiloft’ 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexel