Verdrietig nieuws: Melissa Kremer (25) is overleden

Melissa-kremer-overleden

‘Melissa laat ontelbare lichtpuntjes achter’

Melissa Kremer, de auteur van de blog en het gelijknamige boek Mijn Kwaadbloed, is op 25-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Dit heeft haar familie bevestigd via de Instagram-pagina van Melissa.

Haar oorlog met de ziekte

Melissa was een lichtpuntje voor veel mensen op Instagram. Op 20 oktober 2017 werd er bij Melissa leukemie geconstateerd en sindsdien hield ze een blog bij over haar oorlog met de ziekte, zoals ze de strijd zelf omschreef. Elk bezoek aan het ziekenhuis, elk hoogtepunt en elk dieptepunt deelde ze met haar volgers en lezers. Door een artikel op Wendy Online kreeg haar blog landelijke bekendheid en een grote groei aan volgers op Instagram. Het account telt nu meer dan 253.000 volgers.

Boven verwachting

Op 6 oktober 2020 kreeg Melissa te horen dat de levensverlengende chemotherapie niet meer aan sloeg. Toch haalt ze boven verwachting de maanden daarna. Aan het begin van dit jaar deelt Melissa dat ze in samenwerking met Bas Smit en Nicolette van Dam een boek gaat uitgeven over haar strijd met acute leukemie. Op 1 maart 2021 heeft Melissa alsnog haar eigen boek in ontvangst mogen nemen.

Overleden

Helaas is vandaag het nieuws naar buiten gekomen dat Melissa er niet meer is. Haar familie deelt op haar Instagram-pagina een gedicht en de tekst: “Ze is er niet meer, ze is een ster. Ze is een ster aan de hemel. Onze lieve, dappere Melissa zal voor altijd in onze gedachten zijn. Ze laat iets onbeschrijfelijk groots na, ontelbare lichtpuntjes voor jou en mij. Jullie zijn waardevol.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Melissa Kremer (@mijnkwaadbloed)

‘Je bent de mooiste ster’

Onder haar Instagram-volgers bevinden zich ook veel bekende Nederlanders die Melissa gaan missen. Zo reageerde Linda Hakeboom onder het bericht: “Ik ben je zo dankbaar lieve Melissa voor de hoeveelheid lichtpuntjes die je deze wereld hebt gegeven. En dat je ons allemaal hebt geleerd hoe we ze kunnen zien. Je bent de mooiste ster denkbaar daarboven. Ik ga je missen.”

‘Wat een voorbeeld zal ze altijd voor ons zijn’

Ook Bas Smit reageerde op het verlies van Melissa. In een Instagram-bericht zegt hij: “Onze lieve Melissa is overleden. Wat een voorbeeld zal ze altijd voor ons zijn. Tot het einde zo hard geknokt! Hoe donker het af en toe ook is, er zijn altijd lichtpuntjes. Melissa zal altijd ons lichtpuntje aan de hemel zijn.”

Online condoleanceregister

Iedereen die iets over Melissa wil schrijven of steun wil betuigen, kan dit doen via de online condoleanceregister. Haar boek ‘Mijn Kwaadbloed’ is hier te koop en daarvan gaat de gedeeltelijke opbrengst naar het onderzoek naar Hematologie.

Lees ook: Altijd koude handen en voeten: dit is de mogelijke oorzaak

Bron: Instagram Melissa Kremer | Beeld: Videostill uit Vet Gezellig: Docs