Checklist: zo herken je of jouw partner misschien vreemdgaat…

depressie

Dit zijn tekenen dat jouw partner misschien niet trouw is

Een vreemdgaande partner, het is een taboe waar mensen niet graag over praten. Logisch ook, want de essentie van vreemdgaan is natuurlijk dat het stiekem gebeurt. Wist je dat ruim de helft van de mannen weleens een scheve schaats heeft gereden? Nu denken de meeste mensen dat de dames een stuk trouwer zijn, maar niets is minder waar.

Ook vrouwen pissen weleens buiten de pot…

Slippertje
Maar liefst 1 op de 50 kinderen in de wereld wordt opgevoed door een man die, zonder dat hij dat doorgeeft, niet de biologische vader is. Vreemdgaan is moeilijk in een definitie te vatten, want de invulling ervan is in elke relatie anders. De één vindt het pas vreemdgaan als er daadwerkelijk actie tussen de lakens is geweest, voor de ander is een flirterig sms-je al genoeg. Wat het in ieder geval gemeen heeft is een belangrijke factor: het onderbuikgevoel. Voelt er iets anders aan je relatie? Of gedraagt je vriend of vriendin zich anders dan normaal? Er zijn bepaalde signalen dat er iets niet helemaal snor zit, deze checklist helpt je daarbij!

  1. Seksleven: is er een plotse verandering waarneembaar in je seksleven? Wil hij of zij ineens veel minder of juist veel vaker? Trek even aan de bel en maak het bespreekbaar. Openheid is de beste manier, ook al is het soms best lastig om over je seksleven te praten. Lichaamstaal kan tijdens zo’n gesprek een hoop verraden. Beantwoord je partner je vraag met een wedervraag, zoals “Vermijd ik je?” of “Waar heb je het over”? Dit kan wijzen op een leugen, het is namelijk het rekken van tijd om een uitweg te verzinnen.
  2. Druk druk druk: heb je het gevoel dat je partner je vermijdt en is hij of zij wel heel vaak op pad de laatste tijd? Tijd om eens te vragen hoe de vork in de steel zit. Heeft diegene het echt even heel druk of is er meer aan de hand? Stel een directe vraag en let hierbij vooral op lichaamstaal. Begint hij of zij opeens snel te ademen? Aan de neus te krabben? Of krijgt hij of zij rode vlekken in de nek? Dit kunnen tekenen van liegen zijn.
  3. Telefoonverslaafd: gaat die telefoon overal mee naartoe en wordt-ie nooit meer onbeheerd achtergelaten? Je gaat je dan wel afvragen wat er zo belangrijk is dat je partner niet meer is los te weken van zijn smartphone. Wordt hij of zij zenuwachtig als jij de telefoon in handen hebt? Dat is géén goed teken. Als jij ook nog eens wordt beschuldigd van wantrouwen weet je dat er iets niet pluis is.
  4. Spiegeltje spiegeltje: spendeert jouw wederhelft de laatste tijd wel heel veel tijd voor de spiegel en is hij of zij zich ineens heel anders gaan kleden? Dan is het niet per se gelijk een ding, iemand kan een keer iets nieuws proberen. Maar als het gepaard gaat met ander verdacht gedrag is het hoog tijd om de confrontatie aan te gaan.

Lees ook: Deze sterrenbeelden passen het best bij elkaar! Hoe zit het met jouw relatie?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash