‘Ik heb uit paniek ‘ja’ gezegd tegen een open relatie met mijn vriendin’

open relatie

‘Ik was bang om haar kwijt te raken en alleen over te blijven’

Milan* en zijn vriendin zijn nu ongeveer twee jaar aan het daten. Drie maanden geleden stelde zijn vriendin de vraag of Milan een open relatie ziet zitten, omdat ze hier zelf erg nieuwsgierig naar is. Uit paniek heeft hij gezegd dat hij dat wel wilde, maar nu weet hij niet meer wat hij moet doen. Op Reddit vraagt hij om hulp.

Open relatie

”Drie maanden geleden stelde mijn vriendin mij de vraag hoe ik dacht over een open relatie,” begint Milan. ”Ik vroeg haar of ze dit wilde, waarop ze antwoordde dat ze dit wel interessant vond. Wel gaf ze aan dat ze dit alleen zou willen als ik er ook 100% achter zou staan.” Milan vertelt dat hij die eigenlijk niet zag zitten, maar in paniek heeft aangegeven dat hij dit wel goed vindt.

”Uiteindelijk, na een tijdje discussiĆ«ren, waren we tot de conclusie gekomen dat we geen nachtjes weg zouden gaan met andere dates en dat we onze dates altijd op hetzelfde moment inplanden.” Milan geeft aan dat hij telkens bang werd als ze het erover hadden, maar dat ze uiteindelijk samen een aantal datings apps hadden gedownload en begonnen te swipen.

Date

”Na lange tijd brak de dag aan dat we allebei met iemand anders op date gingen. Mijn vriendin ging op haar date en ik annuleerde de mijne zonder dat mijn vriendin dit wist,” vertelt Milan. ”Ik ging naar het huis van mijn collega om daar te chillen. Dit was twee maanden geleden, sindsdien heeft ze al vier dates gehad en ik heb elke keer hetzelfde gedaan: van huis weggegaan en naar mijn collega.”

Onzeker

Milan vertelt dat hij snapt dat mensen zich afvragen waarom hij niet gewoon ‘nee’ heeft gezegd tegen zijn vriendin. ”Dat heb ik mezelf ook afgevraagd. Ik heb wat artikelen gelezen en ben op onderzoek uitgegaan en ik denk dat ik weet waarom ik niet heb geweigerd.” Milan legt uit dat hij gewoonweg bang was om haar kwijt te raken en alleen over te blijven. ”Omdat ik zo bang was, heb ik maar gewoon gezegd wat ze wilde horen in plaats van mijn eigen gedachtes. Daarnaast denk ik dat ik ook erg onzeker werd over mezelf en ben ik altijd al een beetje afhankelijk geweest van anderen.”

Uitmaken

”Nu weet ik in ieder geval hoe ik voor mezelf op moet komen,” vervolgt Milan.”De reden dat ik dit schrijf, is omdat ik niet weet hoe ik het uit moet maken met mijn vriendin. Zij is er namelijk gewoon van overtuigd dat ik hierachter stond. Moet ik haar vertellen dat ik dit nooit wilde en dat het beter is dat we beiden onze eigen weg gaan? Of moet ik gewoon een algemene reden bedenken, bijvoorbeeld dat ik nog niet toe ben aan een serieuze relatie? Help!” Wat raad jij Milan aan?

*De naam Milan is gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Only_Drummer7334.

Lees ook: Dilemma: ‘Mijn vriend wil een open relatie maar ik niet’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels