‘Mijn date bleef maar met zijn moeder bellen tijdens ons afspraakje’

date bellen

‘Hij nam steeds op, vertelde uitgebreid hoe onze date ging, en deed daarna alsof er niets gebeurd was’

Esther* is door een goede vriendin op een blind date gestuurd met Jason. Hoewel ze van tevoren denkt dat hier wel eens iets uit zou kunnen ontstaan, komt zij van een koude kermis thuis. Jasons moeder blijft namelijk steeds bellen tijdens de date, en Jason? Die neemt gewoon op. Na afloop is Esther eerlijk tegen haar vriendinnen over de rampzalige date, maar dit neemt Jason haar niet in dank af.

Blind date

“Mijn eerste date met Jason was ook direct onze laatste date”, begint Esther haar bericht op Reddit. Ze legt uit dat ze hem niet goed kende voor hun eerste afspraakje, maar dat ze door een vriendin aan hem gekoppeld werd voor een blind date. “We spraken elkaar een poosje online voordat we met elkaar afspraken, en hij leek gewoon een normale gozer”, vertelt ze.

“We gingen naar een café, en vlak nadat we aankwamen, werd hij gebeld door zijn moeder. No big deal, hij nam recht voor m’n neus de telefoon op, dus ik kon ook niet echt om zijn gesprek heen. Hij vertelde z’n moeder dat we net aan waren gekomen, en dat alles in orde was.”

Zenuwen

Een beetje vreemd vindt Esther het wel, maar ze legt uit: “Ik dacht nog dat hij misschien een beetje nerveus was, en dat zijn moeder hem succes wenste.” Vervolgens gaat de date verder zonder problemen – tot het tweede telefoontje. “Na een half uur belde ze weer, nam Jason op, en gaf hij haar een update over alles wat we het afgelopen half uur hadden besproken.” Uh, pardon?!

“Dit gebeurde nog drie keer over de twee uur durende date. Hij vatte dan alles samen, recht voor m’n neus, hing dan op, en praatte weer vrolijk verder met mij alsof er niks was gebeurd. Zelfs toen ik een opmerking maakte over de telefoontjes, reageerde hij simpelweg dat hij een ‘moederskindje’ is.”

Einde afspraak

Esther heeft hierna weinig zin meer om de date voort te zetten en ook een tweede date zit er wat haar betreft niet in. Eenmaal thuis willen haar vriendinnen natuurlijk weten hoe de date was, waarop zij hen de waarheid vertelt. “Schijnbaar heeft hij later nog een andere vriendin mee uit gevraagd. Maar toen zij hem afwees, ontdekte hij dat ik onze date met hen had besproken. Hij stuurde me hierop een appje met enkele niet-zo-vriendelijke woorden, en stelde dat dit privé-informatie was.”

Daarom vraagt Esther op Reddit om advies: had zij de details over hun date voor zich moeten houden? Wat vind jij?

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam mbj19758.

Lees ook: ‘Ik ben op date geweest met een collega en nu vind ik hem niet meer leuk’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Jep Gambardella