Deze 8 spullen kunnen jij en je partner beter niet met elkaar delen

partner delen

Je hoeft niet alles met je partner te delen

In een relatie deel je vaak een hoop met elkaar. Je bed, je grootste geheimen, je favoriete chocoladekoekjes en – uiteraard – je hart. Hoe romantisch dit ook klinkt, er zitten ook een aantal minder romantische kanten aan die geweldige relatie. Want sommige zaken kun je nu eenmaal beter niet delen. Nieuwsgierig? Wij leggen het je uit. 

1. Deorollers

Gebruiken jullie dezelfde deoroller? Stop daar dan direct mee. Deorollers blokkeren de zweetporiën, maar rollen hierdoor ook door de bacteriën onder jouw oksel. En geloof ons: op deze vochtige en warme plek bevinden zich heel wat bacteriën. Door het delen van een deoroller deel je als het ware de ziektekiemen met elkaar. En daar zitten jullie waarschijnlijk allebei niet op te wachten.

2. Oordopjes

Die oordopjes, die je dagelijks zo ver mogelijk in je oren drukt, zitten bomvol bacteriën. Gebruikt je partner jouw oordopjes? Dan is de kans op een infectie of irritatie vrij groot. Maak die oordopjes goed schoon en gebruik ze alleen zelf.

3. Tandenborstel

Ondanks dat jullie elkaar geregeld een kus geven en dan vaak ook speeksel uitwisselen, is het delen van je tandenborstel van een heel ander niveau. Je kunt hier beter mee stoppen, want ziektekiemen breng je binnen no-time over naar elkaar. En dan ligt een griepje of verkoudheid al gauw op de loer.

4. Wachtwoorden

Dit is een lastig gevalletje. In een relatie vertrouw je elkaar, dus het delen van wachtwoorden moet dan geen probleem zijn. Toch moet je volgens een relatiedeskundige ook elkaars individualiteit respecteren. Bespreek dit goed met elkaar en probeer de ander – zonder dat je al zijn of haar en inloggegevens weet – ook te kunnen vertrouwen.

5. Badkamer rituelen

Grote kans dat jullie allebei jullie eigen ochtend- en avondrituelen hebben. Geef elkaar hier de tijd en ruimte voor, om te voorkomen dat de één op het toilet gaat zitten terwijl jij in alle rust je dagcrèmepje opsmeert. Vind je het juist gezellig om samen met je partner je tanden te poetsen? Maak dit dan bespreekbaar. Zo weet je precies wat je aan elkaar hebt.

6. Scheermesjes

Het scheermesje valt in dezelfde categorie als de deoroller en tandenborstel. Deel dit óók niet met je partner, want dit voorkomt het verspreiden van bacteriën en infecties. Moeten we dit nog verder toelichten?

7. Nagelknipper

Kan jij je herinneren wanneer jij je nagelknipper voor het laatst hebt schoongemaakt? Nee? Wij ook niet. Dat lijkt ons meteen een goed argument om ook je nagelknipper niet met je partner te delen. Schimmelnagels liggen al gauw op de loer en to be honest: daar wordt niemand vrolijk van.

8. Sociale contacten

Hebben jullie allebei dezelfde vrienden? Leuk! Maar pas hier ook mee op. Het is belangrijk voor koppels om ook zonder je partner een leuke tijd te hebben. Spreek ook af met vriendinnen of vrienden zonder dat je partner hierbij is. Wedden dat dit veel goeds doet voor je relatie.

Lees ook: Dit type broer of zus ben jij op basis van je sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marie Claire | Beeld: Unsplash