Dit moet je doen als je partner je body shamed

partner body shamed

Zo moet je ermee omgaan

Is jouw lichaam wel eens belachelijk gemaakt? Dan is dat niet leuk. Maar als je partner negatief commentaar heeft op je lichaam, dan voel je dat natuurlijk dubbel en dwars. Ben jij ooit een keer in zo’n situatie beland met je partner? Dan is het belangrijk dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. Wij leggen je uit hoe.

Aangeven

Allereerst moet je aangeven dat je die ongepaste opmerkingen niet accepteert. Leg uit dat deze opmerkingen je raken en dat je het niet fijn vindt dat je partner dit tegen je zegt. Dit zal er meteen al voor moeten zorgen dat je partner ermee stopt, mits je in een gezonde relatie zit natuurlijk. Je partner pijn doen is nooit de bedoeling, dus aangeven dat je ergens mee zit zou eigenlijk al genoeg moeten zijn om het te laten stoppen.

Waarom maakt je partner deze opmerkingen

Hoewel we allemaal zouden willen geloven dat rare opmerkingen over je lichaam vaak ‘niet zo bedoeld zijn’, ligt dat in de praktijk toch een tikkeltje anders. Body shaming is namelijk niet iets wat iemand ‘zomaar’ doet. Merk je dus dat je partner negatieve opmerkingen over je lichaam maakt, spreek hem er dan op aan. Aanspreken is een goed begin, en vragen om te stoppen is logisch, maar erachter komen waarom je partner deze opmerkingen maakt is echt van belang. Er open over praten kan al veel goeds doen voor jullie relatie, dus communiceer goed met elkaar!

Treiteren of kritiek

Oké, body shaming is een redelijk groot begrip, dat snappen we. Soms bedoeld iemand het als grapje of proberen ze je juist opbouwende kritiek te geven. Maar soms kan het ook gewoon zijn omdat iemand je wil treiteren. Heb jij door dat je partner je telkens sneren geeft op een vervelende toon, vraag dan op de man af wat er nou écht aan de hand is. Wel is het belangrijk om te onthouden dat jouw lichaam van jou is en dat jij je lekker moet voelen in je eigen vel. Vindt je partner dus dat jij misschien iets ’te zwaar’ bent? Onthoudt dan dat jij niet per se hoeft te veranderen als jij wel lekker in je vel zit.

Weggaan

Heb jij dit allemaal al eens geprobeerd en ben je erachter gekomen dat je partner gewoon doorgaat met body shaming? Dan is weggaan het beste wat je kan doen. Je partner moet je namelijk nooit opzettelijk belachelijk maken, en je pijn doen al helemaal niet. Merk jij dus dat je ongelukkig en onzeker wordt in je relatie doordat je partner je body shamed, dan is weggaan bij je partner de beste keuze die je kunt maken.

Lees ook: Tijdens dit programma kwam Gaby Blaaser erachter dat ze zwanger is

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Ze | Beeld: Pexels