‘Ik vind dat mijn verloofde een andere getuige moet kiezen’

getuige

Danique zou pas na de bruiloft als vrouw door het leven gaan, maar toen ze hoorde dat de bruiloft werd uitgesteld vertelde ze het meteen

Kyra* is verloofd met haar grote liefde James. Eigenlijk zouden ze een paar jaar geleden al trouwen, maar door de coronapandemie kon dit niet. Nu staat de grote dag bijna voor de deur en zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. Zo hebben ze beiden bijvoorbeeld ook al getuigen uitgekozen. Maar over één specifieke getuige van James is Kyra niet zo te spreken. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Bruiloft

“Mijn verloofde James en ik wilden een paar jaar geleden al trouwen”, begint Kyra. “Maar door de coronapandemie moesten we het steeds uitstellen. Maar nu het allemaal weer de goede kant op gaat en onze familie zich weer wat veiliger voelt in grote groepen zijn we eindelijk ons huwelijk aan het plannen.” Zo heeft het stel al een datum en locatie vastgesteld. “En nu onze trouwdatum steeds dichterbij komt, zie ik steeds meer voor me hoe ik het graag wil die dag”, legt Kyra uit.

Getuige

Er is echter een probleem vindt Kyra. “Eén getuige van James is namelijk geen man meer, maar een vrouw. James en zijn beste vriend – nu beste vriendin dus – Danny, gaat tegenwoordig door het leven als Danique. Ze zijn al tien jaar beste vrienden. Maar toen we een paar jaar geleden al wilde trouwen identificeerde Danique zich nog als man”, vervolgt Kyra.

“James en Danique hebben een hele hechte band en zien elkaar als broer en zus. Ze zijn heel close met elkaar en James heeft me ook gezegd dat Danique een écht familielid is.”

Ruzie

Eigenlijk zou Danique pas na de bruiloft van James en Kyra als een vrouw door het leven gaan, maar toen ze hoorde dat de bruiloft werd uitgesteld is ze meteen naar James gegaan. “Zonder mij te raadplegen zei James haar dat hij het allemaal geen probleem vond en dat ‘wij’ een jurk zouden uitkiezen die zou passen bij de pakken van zijn getuigen”, schrijft Kyra geïrriteerd. “Danique is nu ongeveer een jaartje in haar transitie, waardoor James mij zowat dwong om een jurk voor haar te zoeken.”

“Kijk, ik heb totaal geen problemen met Danique, maar onze bruiloft is grotendeels voor mijn zeer traditionele familie”, legt ze uit. “James heeft me vaak gezegd dat dit huwelijk voor hem niet zo belangrijk is en dat ik en mijn familie de reden zijn waarom hij dit doet. Ik weet dat mijn familie een probleem zou hebben met Danique, waardoor ik James heb gevraagd of hij een andere getuige wilde uitzoeken. Dit leidde echter tot een grote ruzie en hij dreigt nu zelfs om de hele bruiloft af te blazen. Ik weet nu niet meer wat ik moet doen.”

Wat moet Danique volgens jou doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Elegant-Scholar-7566.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels