Zwangere vrouw: ’Ik wil niet dat mijn man de naam van ons kindje kiest’

naam kindje

Kiara wil de naam van haar derde kind eindelijk zelf kunnen bepalen

Het kiezen van een babynaam is vaak iets waar beide ouders iets over te zeggen hebben. Maar wat als je het echt niet met elkaar eens wordt? Dit overkomt Kiara (30) nu voor de derde keer. “Ik vind het niet eerlijk dat hij de namen van onze andere twee kinderen al heeft gekozen,” vertelt de zwangere vrouw. “Of houd ik te weinig rekening met onze overleden zoon?”

Kind vernoemen

De 30-jarige Kiara lucht haar hart op het forum Reddit. De zwangere vrouw vraagt zich af of het vreemd is dat ze zelf de naam van haar derde kindje wil bepalen nu ze er niet uitkomt met haar man. Bij haar andere twee baby’s was het ook de vader die het voor het zeggen had. “Ons eerste kindje was een jongen en mijn man vond het heel belangrijk om zijn zoon naar hemzelf te vernoemen. Ik wilde een compromis vinden, maar mijn man wilde niet van gedachten veranderen.”

Vroeg gestorven baby

Uiteindelijk ging Kiara akkoord met haar man om hun eerste zoon naar de vader te vernoemen. Het kindje werd echter te vroeg geboren en tot groot verdriet van de ouders overleed het jongetje na twee weken aan een infectie.

Tweede zwangerschap

Na de verdrietige dood van hun zoon raakte Kiara in verwachting van een dochtertje. “Ik maakte een lijst met namen waaruit mijn man mocht kiezen. Hij zei dat we haar Samantha zouden noemen. Ik herinnerde hem eraan dat het deze keer mijn beurt was om de naam te kiezen en ik vertelde hem dat ik de naam Samantha niet mooi vond.” Weer worden Kiara en haar man het niet eens over de naam voor hun baby. “Iedere naam die ik voorstelde werd afgekeurd,” vertelt Kiara. “Hij zou haar hoe dan ook Samantha noemen. Uiteindelijk stemde ik daarmee in, maar ik liet hem beloven dat ik de naam van ons volgende kindje mocht kiezen.’’

In verwachting van een derde kindje

Op dit moment is Kiara opnieuw in verwachting van een jongen. Haar man blijft volhouden dat het heel belangrijk voor hem is dat de zoon naar hem wordt vernoemd en de naam Brian krijgt. “Ik vertelde hem dat we al een zoon naar hem hadden vernoemd en dat het mij ook verdriet doet dat hij is gestorven, maar dat ik deze keer beslis,” laat Kiara weten. “Hij blijft zeggen dat hij onze zoon Brian gaat noemen, welke naam ik hem ook geef.”

Vragen om advies

Kiara vraagt zich af wat ze nu moet doen. “Moet ik meer rekening houden met het overlijden van ons eerste zoontje? Is het zo belangrijk voor vaders dat hun zoon naar hen vernoemd wordt?” Veel lezers op het forum staan achter Kiara. “Hij heeft een belofte gemaakt en mag die niet breken,” schrijft een adviesgever. “In een relatie is het belangrijk om compromissen te sluiten en jouw man moet hier ook voor openstaan,” wordt ook gezegd. “Jij draagt het kind en bent degene die het op de wereld zet, dus jij bepaalt,” laat een andere supporter aan Kiara weten. Hoewel veel mensen Kiara steunen in haar beslissing, weet de 30-jarige nog niet hoe ze haar man moet overtuigen. Wie heeft volgens jou het laatste woord wat de babynaam betreft?

Kiara is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum Reddit deelt zij haar verhaal onder de naam 23_Kitiara

Lees ook: Toekomstige vader is woedend: ‘Mijn vrouw vertelde haar beste vriendin als eerste dat ze zwanger is’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels