Familiedrama: ‘Mijn vader heeft mijn vriend aangevallen’

vader

‘De politie werd erbij betrokken, maar mijn vader ontkende alles en kwam er uiteindelijk ook mee weg’

Larissa* heeft al vijftien jaar een relatie met haar partner. Haar vader heeft hem nooit gemogen. Dit komt met name omdat hij op het slechte pad zat aan het begin van hun relatie. Daarentegen is Larissa’s vader erg controlerend en is zijn wil wet. Twee tegenpolen die vaak met elkaar botsen en een jaar geleden liep het vreselijk uit de hand… Op Reddit uit Larissa haar zorgen.

Aangevallen

”Ongeveer een jaar geleden deed mijn vader ineens super raar tegen mij,” vertelt Larissa. ”Toen mijn partner mij ophaalde van werk zat hij onder de blauwe plekken en snijwonden, dit vond ik al heel erg raar. Hij vertelde er niks over, dus ik dacht dat hij was gevallen of zo…” Totdat Larissa’s vriend het niet meer voor zich kon houden en het hele verhaal vertelde. ”Mijn vader kwam naar ons huis toe toen ik aan het werk was en heeft mijn vriend aangevallen.”

Boos

”De politie werd erbij betrokken, maar mijn vader ontkende alles en kwam er uiteindelijk ook mee weg. Ik heb hem sinds die dag niet meer gesproken,” vervolgt Larissa. ”Ik heb geprobeerd om informatie te krijgen van andere familieleden en zij vertelden mij dat mijn vader zo boos was geworden omdat hij vond dat mijn partner niet genoeg in het huishouden deed.” Daarnaast had de vriend van Larissa besloten om een eigen bedrijf te starten. ”In mijn vaders hoofd had hij bedacht dat mijn partner hierdoor niks meer ging verdienen en dat ik alle rekeningen zou moeten betalen.”

Moeder

”Mijn moeder stierf vorig jaar na een drie jaar durende strijd tegen kanker. De laatste maanden van haar leven waren nog erger, omdat iedereen met het familiedrama in hun achterhoofd zat. Tot op de dag van vandaag voel ik me slecht voor mijn vader, gewoon omdat hij eenzaam is en op deze manier nooit zijn kleinkinderen zal gaan ontmoeten.”

”Ik ben veel te bang om dit aan mijn partner te vertellen”, vervolgt Larissa. ”Telkens als we het over mijn vader hebben, wordt hij zo boos dat het lijkt alsof hij hem wel wil vermoorden. Ik voel me slecht tegenover mijn partner omdat hij nooit met mijn vader wil praten, maar ook omdat ik me schuldig voel tegenover mijn vader.”

Ellendig

”Mijn partner en ik hebben er uiteindelijk wel over kunnen praten. Toen ik hem mijn gevoelens had uitgelegd, heeft hij een paar dagen niet meer tegen me gepraat. Hij heeft me vandaag verteld dat hij geen relatie wil als ik ooit nog met mijn vader praat.” Larissa’s familie zegt dat haar vriend controlerend is door dit te doen en dat dit niet oké is. ”Sinds dit is gebeurd, voel ik me elke dag super ellendig. Ik had vroeger veel lol met mijn hele familie, maar nu spreekt bijna niemand elkaar meer.” Wat moet Larissa doen volgens jou?

*De naam Larissa is gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam AdSufficient2473.

Lees ook: Ruzie: ‘Ik weiger voor mijn broer te zorgen en nu zijn mijn ouders boos’

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels