Nieuwe hakken? Met dit trucje loop je ze makkelijk in

hakken

Met dit trucje loop jij binnen no-time perfect op je nieuwe hakken

Loop jij regelmatig op hakken? Dan is het vanzelfsprekend dat jij op de hoogte bent van de nieuwste hakkencollecties. Heel leuk en aardig, maar dan weet je ook dat het inlopen van deze schoenen een regelrechte ramp is. Gelukkig hebben wij daar een trucje voor om het je wat makkelijker te maken.

Trucje

Het vergt wat tijd en moeite om je nieuwe hakken in te lopen, maar als je gebruikmaakt van dit trucje loop jij in no-time als een echte pro op je hakken. Het beste aan dit trucje: alle dingen die je hiervoor nodig hebt, heb je waarschijnlijk al in huis.

Benodigdheden

  • Hoge hakken
  • Dikke sokken
  • Haardroger

Comfortabel

Wat we je nu gaan vertellen klinkt misschien heel raar, maar is erg effectief bij het inlopen van je nieuwe hakken. Wij kunnen je garanderen dat je jouw hakken hierna een stuk comfortabeler inloopt.

  • Trek allereerst de dikste sokken aan die je in je kast hebt liggen en prop deze in je hakken. Ja, we weten dat dit heel erg krap gaat zitten, maar dat is in deze situatie volkomen normaal.
  • Blaas vervolgens zo’n twee minuten met een haardroger op je hakken. Worden ze warm en buigzaam? Schrik dan niet, dit is juist de bedoeling. De warmte zorgt er namelijk voor dat het materiaal meerekt, waardoor de hak zich makkelijker naar je voet vormt.
  • Laat je hakken dan even afkoelen en haal je sokken vervolgens uit de hakken. Doe ze aan en je zult meteen merken dat je nieuwe hakken een stuk comfortabeler zitten. Door de stretch passen je hakken namelijk perfect om je voeten heen en zullen ze veel minder pijn doen bij het inlopen.

Extra tips

Heb je dit geprobeerd, maar wil je nog meer tips over hoe jij het beste je hakken kunt inlopen? We got you. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat hoe vaker je de hakken draagt, hoe beter ze zich naar je voet zullen vormen. Draag je hakken dus bijvoorbeeld wanneer je het eten klaarmaakt of als je naar de tv kijkt. Doe ze aan als je een korte afstand gaat wandelen of ruw de zolen op met schuurpapier, zodat je minder makkelijk uitglijdt. Handig, toch?

Lees ook: Last van je voeten na een dag op hakken lopen? Zo kom je van de pijn af!

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels