Familieruzie: ‘Mijn broer belde de politie op mijn bruiloft’

bruiloft

Robberts broer was het niet eens met de gang van zaken

Broers Robbert* en Chris* gaan binnenkort beiden trouwen. De broers willen ieder graag de ring van hun overleden moeder aan hun verloofden geven, waardoor er nogal wat discussie is ontstaan binnen de familie. Robbert vraagt om advies op het anonieme platform Reddit, omdat Chris zijn bruiloft heeft verpest.

Familietraditie

“Mijn moeder is overleden toen mijn broers en ik nog jong waren”, begint Robbert zijn verhaal. “Haar trouwring werd doorgegeven aan mij, omdat ik de oudste broer ben. Geen van mijn jongere broers leek geïnteresseerd in het volgen van de familietraditie, dus besloot ik de herinnering aan mijn moeder te eren en mijn vrouw ten huwelijk te vragen met de ring van mijn moeder en zij vond hem prachtig”, legt Robbert uit.

Verlovingsring

Niks aan het handje dus, dacht hij, maar niets bleek minder waar. “Mijn broer Chris kwam een paar dagen voor mijn huwelijk naar me toe en vertelde me dat hij zijn vriendin ten huwelijk wilde vragen en dat hij dat wilde doen met de ring die mijn vrouw al had als verlovingsring. Ik zei nee, omdat ik haar er al mee ten huwelijk had gevraagd.” Daar ging Chris echter niet mee akkoord. “Hij haalde uit dat het niet redelijk was om moeders ring door te geven aan mijn vrouw waar ik pas drie jaar mee samen ben, terwijl hij zijn vriendin al meer dan zeven jaar kent.”

Volgens Chris lag zijn vriendin beter in de familie dan Robberts vriendin, iets wat Robbert erg onredelijk vindt van zijn broer. “Onze moeder beschouwde haar altijd als een dochter die ze nooit heeft gehad dus ze is meer familie dan mijn vrouw. We bleven erover discussiëren en hij bleef maar aandringen en me lastig vallen, totdat ik niet anders kom en hem van mijn bruiloft afwees.”

Politie

Echter kwam Chris uiteindelijk toch opdagen op de bruiloft van Robbert. Enne, dat was niet voor de gezelligheid. “Hij kwam op de bruiloft en noemde mijn vrouw een dief en zei herhaaldelijk dat ze de ring van mijn moeder terug moest geven die ik haar had helpen stelen”, vertelt Robbert. “Hij schopte vervolgens een scène door zelfs de politie te bellen, die uiteindelijk gelukkig besloot dat het slechts om een familiegeschil ging. Maar mijn bruiloft was geruïneerd en mijn vrouw was er kapot van. Dat was het moment dat ik besloot dat ik Chris voorlopig echt even niet wilde zien. Ik heb een jaar lang geen contact met hem gehad en alleen met mijn jongere broer Simon gesproken,” aldus Robbert.

Spijt

Ondanks het drama dat zich voordeed op Robberts bruiloft, wilde Chris toch dat zijn broer naar zijn bruiloft zou komen. “Een paar weken geleden vertelde Simon me dat Chris ging trouwen en dat hij wilde dat mijn vrouw en ik naar zijn bruiloft zouden komen, hij gaf ons de uitnodiging. Ik weigerde en herinnerde Simon eraan wat Chris op mijn bruiloft had gedaan”, gaat Robbert verder. “Hij zei dat Chris het vreselijk vond wat er gebeurd was en dat hij wilde dat ik naar zijn bruiloft kwam om het uit te praten.” Robbert twijfelde enorm. “Ik zei tegen Simon dat ik iemand die mijn vrouw een dief noemde op haar eigen bruiloft niet zou steunen, laat staan mijn broer die die dag steun zou moeten betuigen, maar in plaats daarvan de politie belde.”

Vergeven of niet?

Robbert is uiteindelijk niet gegaan naar de bruiloft van zijn broer. “Ik heb de uitnodiging teruggestuurd, maar mijn vader en tante waren het niet met me eens en zeiden dat Chris om me geeft en wil dat ik dit belangrijke hoofdstuk in zijn leven niet mis. Mijn familie beschouwt me nu als verbitterd, omdat ze van mening zijn dat Chris een tweede kans verdiend.” Robbert voelt zich aan de ene kant schuldig dat hij de bruiloft van Chris heeft gemist, maar “hij heeft voor altijd de herinnering van mijn huwelijk bezoedeld en dat is iets wat ik hem niet kan vergeven”, aldus Robbert. Wat zou jij Robbert willen adviseren? Moet hij het weer bijleggen met Chris?

*De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Robbert doet zijn verhaal op het anonieme platform Reddit onder de naam u_AITA351768.

Lees ook: Man: ‘Mijn schoonmoeder dacht dat ík degene met vruchtbaarheidsproblemen was’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels