Science says: deze 11 dingen maken je aantrekkelijker

lachen aantrekkelijker

Deze 11 dingen maken mannen en vrouwen héél aantrekkelijk

Een grote glimlach, felblauwe ogen of een flinke portie humor: het zijn een aantal factoren waardoor mannen en vrouwen zich tot elkaar aangetrokken voelen. En niet alleen deze drie factoren, maar nog zo’n 11 andere dingen maken je – volgens mannen en vrouwen – een stuk aantrekkelijker. De wetenschap zocht het uit en zette de 11 dingen die je aantrekkelijker maken op een rij. Dus mannen en vrouwen opgelet: deze onverwachtse dingen maken je héél begeerlijk.

De reden erachter had je waarschijnlijk niet verwacht.

1. Laat die dames maar lachen

Dat mannen vallen op goedlachse dames is niet alleen vanwege een mooie gezichtsuitdrukking. Uit onderzoek bleek dat deze grote glimlach je er vriendelijker en ‘seksueel ontvankelijk’ uit laat zien. En je raadt het waarschijnlijk al: dit zou betekenen dat de goedlachse dames – jawel – meer geïnteresseerd zijn in seks.

2. No stress

Wallen en en een duffe uitstraling: het werkt niet mee aan je aantrekkelijkheid. Niet alleen vanwege je uiterlijk, maar vanwege de gehele uitstraling. Stress zou bijdragen aan een verzwakt immuunsysteem. Iemand die veel stress heeft vinden we in de eerste instantie niet heel aantrekkelijk.

3. Verzorgd voor de dag

Een onverzorgd uiterlijk maakt je niet aantrekkelijker, blijkt uit onderzoek. Dit lijkt oppervlakkig, maar er zit veel meer achter. Uit het onderzoek blijkt dat wanneer je niet in staat bent jezelf goed te kunnen verzorgen – bijvoorbeeld schoon haar, gezond gewicht en kleding met een goede pasvorm –, je waarschijnlijk je toekomstige kinderen ook niet goed zal verzorgen.

4. Vriendelijk zijn

Naast het uiterlijk, zijn innerlijke kenmerken ook erg belangrijk. Ben je aardig, lief en behulpzaam? Dan worden je uiterlijke kenmerken bij zowel mannen als vrouwen binnen no-time nog aantrekkelijker.

5. Geen hard to get

De ander laten raden hoe jij je voelt? Daar kun je maar beter mee stoppen. Het hard to get gegeven blijkt uit onderzoek niet heel slim. Zowel mannen als vrouwen vinden het aantrekkelijker om de gevoelens van een ander te begrijpen en af te kunnen lezen.

Ben je benieuwd nog naar nog meer bijzondere redenen? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2