Doodeng: ‘Ik dacht dat mijn vriend binnenkwam, maar het bleek een inbreker’

vriend inbreker

De vrouw vertelt hoe ze via haar badkamerraam is ontsnapt

Het zal je maar gebeuren: je verwacht dat je vriend thuiskomt, maar er blijkt een inbreker door je huis te lopen. Petra* vertelt op Reddit haar bloedstollende verhaal én geeft nog goed advies om anderen voor haar situatie te behoeden.

De situatie

Petra is hartstikke gelukkig met vriendlief Maarten. Ze wonen inmiddels samen, maar toen Petra nog alleen woonde kwam Maarten regelmatig langs na zijn werk. “Hij heeft een hectische baan, dus soms is hij er rond 17.00 uur, en soms ’s avonds pas rond 20.00 of 21.00 uur.” Maarten laat haar altijd van tevoren weten of hij nog langskomt die dag. “Hij kan me niet altijd een tijd geven, maar dan weet ik in elk geval dat ik hem kan verwachten”, schrijft ze.

Lawaai bij de deur

Wanneer Petra dus rustig met oordopjes in aan het handwerken is in haar slaapkamer, staat ze er niet raar van te kijken dat ze rond 20.00 uur de deur beneden dichtgegooid voelt worden. “Mijn slaapkamer zit recht boven de deur. Omdat de deur oud en ontzettend groot is, rammelt mijn bed altijd als iemand de deur dichtgooit.” Ze blijft nog even zitten om haar borduurwerk af te maken, maar enkele minuten later doet ze haar oordopjes uit en gaat ze naar de overloop. “Ik stond op het punt om hallo naar beneden te roepen, maar toen zag ik dat zijn werkjas en laarzen er niet waren”, schrijft Petra. Oei!

Realisatie

“Ik dacht dus dat ik het me waarschijnlijk had ingebeeld dat ik het bed voelde rammelen”, legt ze uit. Maar dan hoort ze beneden een flinke knal, en begint er toch iets te knagen. “Het was alsof iemand iets zwaars liet vallen. Ik riep Maartens naam, maar er was geen antwoord.” Wel hoort Petra echter iets anders: “Er klonken direct zware voetstappen die naar het halletje met de trap kwamen.” Nu weet ze dat het goed mis is. “Ik heb direct mijn telefoon gepakt en mezelf opgesloten in de badkamer”, deelt ze. Daar belt ze de politie terwijl ze doodsangsten uitstaat. “Ik kon alleen maar mijn adres blijven fluisteren. Ondertussen hoorde ik op de trap alleen maar die voetstappen steeds dichterbij komen.”

Dapper plan

Petra ziet het natuurlijk niet zitten om face to face te komen met deze inbreker. “Ik was vooral bezig met hoe ik hier weg kon komen”, vertelt ze. Uiteindelijk verzint ze een plan: “Ik heb mijn ieniemienie badkamerraam opengegooid en ben via het raam op het dak eronder geklommen. Mijn telefoon had ik in mijn bh gestopt. Ik klom volledig op adrenaline en autopiloot het dak af en ben de hele straat afgerend.” Wanneer Petra eindelijk weer aan de telefoon komt, krijgt ze het advies van de vrouw om een winkel te zoeken en aan de telefoon te blijven. Maar dan doet Petra nog een pijnlijke realisatie: haar vriend is waarschijnlijk op weg naar haar huis waar op dat moment iemand met nare bedoelingen rondloopt! Ze hangt dus snel op, en belt haar vriend, die haar uiteindelijk oppikt bij de supermarkt waar ze besloot te schuilen.

Bloedstollende ontdekking

Wanneer de politie bij het huis is aangekomen en het sein veilig geeft, kunnen Petra en Maarten eindelijk weer naar binnen. “Er was niks gestolen ofzo. De koffietafel beneden was omgegooid en de voordeur stond wagenwijd open, maar er ontbrak niks.” Wanneer ze echter naar boven gaan, doen ze daar een angstaanjagende ontdekking: “De deur van de badkamer was zo hard ingetrapt, dat zelf het kozijn aan gort lag.” Petra is dus duidelijk op het juiste moment weggekomen. Eind goed al goed, maar Petra deelt nog wel een waarschuwing: “Hoewel we in een erg veilig dorp wonen en ik mijn deur eerder altijd van slot liet voor Maarten, doe ik sindsdien de deur áltijd op slot. Oók wanneer ik thuis ben.”

*Dit is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet zij haar verhaal onder de naam Luciagrace.

Lees ook: Goed om te weten: zo spot je verborgen camera’s in een hotel of Airbnb

Bron: Reddit | Beeld: Gwendal Cottin