Ben je getrouwd? Dan heb je minder kans op déze ziekte…

getrouwd
Helaas minder goed nieuws voor mensen die single door het leven gaan…

Wij kunnen genoeg redenen vinden om in het huwelijksbootje te stappen, want wat is er nou mooier dan je ware liefde eeuwige trouw te beloven? Daarnaast is het voor veel dames een droom om zich in een prachtig trouwjurk te hullen. Heb je nog een reden nodig om te trouwen? Wellicht haalt deze reden je over de streep.

Een nieuw onderzoek bracht aan het licht dat getrouwde stellen een kleinere kans op dementie hebben.

Onderzoek 
Dit blijkt uit een artikel dat in het tijdschrift Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry werd geplaatst. Voor het artikel bogen de schrijvers zich over vijftien onderzoeken uit 2016. De desbetreffende onderzoeken werden aan het eind van het jaar gepubliceerd en gingen over de link tussen huwelijksstatus en de kans op dementie. In totaal deden er meer dan 800.000 mensen uit Noord- en Zuid Amerika, Azië en Europa mee aan de onderzoeken. Getrouwde mensen, levenslange singles, weduwen en weduwnaren deden mee aan deze onderzoeken.

Wat bleek?
Voor degenen die getrouwd zijn, kwam het artikel met goed nieuws. Mensen die getrouwd zijn hebben ten opzichte van mensen die hun hele leven single zijn 42 procent minder kans om dementie te ontwikkelen! Weduwen en weduwnaren hadden 20 procent minder kans op dementie dan singles.

Verklaring
De onderzoekers konden niet met zekerheid vertellen waarom getrouwde stellen minder kans hebben op het ontwikkelen van dementie. Wel spraken ze een vermoeden uit. Volgens hen zou een huwelijk beide partners stimuleren om gezonder te leven. Zo kunnen ze elkaar aanmoedigen om meer te sporten, gezonder te eten, te stoppen met roken en minder alcohol te nuttigen. Al deze dingen worden geassocieerd met een kleinere kans op dementie.

Wij gaan maar meteen op zoek naar de (prins)es op het witte paard…

Lees ook: vrouwen met déze naam maken de meeste kans om te trouwen in 2018 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Pexels