Zo zorg je ervoor dat je dingen minder snel vergeet

Wij gaan dit hopelijk onthouden

Helaas is niet iedereen gezegend met het talent om dingen altijd te onthouden. Sommige mensen zijn nergens zonder een to-do-lijstje of boodschappenlijstje en hebben een geheugen als een zeef. Hoewel het uiteraard helpt om een briefje te hebben als geheugensteuntje, is er nog een trucje waardoor je dingen beter kunt onthouden.

Spreek het hardop uit
Heb je een lijstje gemaakt van dingen die je vandaag écht moet doen? Vergeet het lijstje allereerst niet mee te nemen, maar lees ook hardop voor wat erop staat. Uit een studie van de Universiteit van Waterloo blijkt dat je iets op deze manier beter onthoudt. Hierdoor blijft de informatie beter hangen in je langetermijngeheugen.

Vier methodes
Voor de studie, hebben de onderzoekers vier methoden getest om geschreven informatie beter te onthouden. Deze waren: lezen in stilte, naar iemand anders luisteren die voorleest, luisteren naar een opname van jezelf waarin je informatie voorleest en hardop voorlezen. Uit de studie bleek dat de participanten de informatie het beste konden onthouden als ze hardop voorlazen. Dit omdat je dan met twee dingen bezig bent: je leest én je praat hardop. 

 

De volgende keer wanneer je iets moet onthouden, weet je wat je moet doen.

Lees ook: Ben je ook zo vergeetachtig? Dat zegt iets heel positiefs over jou

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Huffington Post, Jan Magazine | Beeld: Pexels