Man deelt schrijnend bericht: ‘Hoe bied ik de zwangere vrouw van mijn beste vriend steun na zijn overlijden?’

vrouw

De man deelt een intens verdrietig bericht nadat zijn beste vriend eerder die dag overleed in een auto-ongeluk

Je moet er niet aan denken om een geliefde te verliezen door een auto-ongeluk. Voor William* was het helaas het geval. Zijn vriend Landon overleed dinsdagmiddag nadat hij maandag betrokken raakte bij een auto-ongeluk. William is verscheurd van verdriet, maar stelt niet zijn gevoelens maar die van de zwangere vrouw van Landon boven die van hem. Hoe kan hij haar steun bieden in deze moeilijke tijd?

Intens verdriet

“Mijn vriendengroep bestaat uit mij, Nick en Landon”, begint William zijn verhaal op het forum Reddit. “Gisteren raakte Landon betrokken bij een auto-ongeluk en hij overleed vandaag. De harten van Nick en mij zijn gebroken, maar het is niets in vergelijking met Landons vrouw Jordyn. Ze is de hele dag al verscheurd van verdriet. Ik weet niet zo goed hoe ik haar steun kan bieden. Moet ik het haar gewoon vragen? Moet ik vragen wat ze wil dat ik voor haar doe?”

Onderlinge band

De man vertelt dat Landons vrouw momenteel zeven maanden zwanger is van hun tweede kindje. Hun eerste kind is twee jaar oud en omdat Nick en William allebei single zijn en geen werk hebben, helpen ze al zoveel mogelijk met het verzorgen van het kind. William geeft daarnaast aan dat Jordyn niet zomaar Landons vrouw is, maar dat ook zij onderdeel uitmaakt van hun vriendengroep. “Jordyn heeft zelf niet veel vrienden en trok altijd met ons op. Ze was er altijd en als ze er niet was, dan miste je haar.”

Steun bieden

William vertelt dat hij de eerste nacht bij Jordyn blijft, zodat hij haar kan helpen met haar kind. Nick blijft de volgende dag bij Jordyn, maar William weet nog steeds niet hoe hij de weduwe van zijn beste vriend het beste kan helpen. “Ik wil wat het beste voor haar, de baby en hun kind is. Ik denk niet dat hun kind begrijpt wat er is gebeurd en dat papa nooit meer terugkomt.” William is ten einde raad en vraagt zich daarom af: wat kan ik het beste doen?

*William is niet de echte naam van de man. Hij deelt zijn verhaal op het forum onder de naam RAthrowaway193. 

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Ik heb ruzie met de moeder van mijn stiefdochter nadat ik haar wilde helpen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Anthony Tran