Heftig: ‘Hoe kan ik mijn vriendin helpen nadat ze is verkracht?’

verkracht

De relatie van het stel is compleet veranderd na deze heftige gebeurtenis

Job* (21) en zijn vriendin (20) hadden een gelukkige relatie, maar onlangs is deze compleet veranderd. Nadat zijn vriendin werd verkracht, is ze niet meer zichzelf. Job probeert er alles aan te doen om haar te helpen, maar niks lijkt te werken. Op het forum Reddit vraagt hij advies. 

Jongensvakantie

“Mijn vriendin en ik hebben elkaar ontmoet in het eerste jaar van de universiteit. We zijn gaan daten en kregen uiteindelijk een relatie”, begint Job. Onlangs ging hij op vakantie met zijn vriendengroep voor de verjaardag van een vriend. “Omdat het een jongensreis was, moest mijn meisje helaas thuisblijven”, legt hij uit. Maar terwijl hij op vakantie was, gebeurde er thuis iets vreselijks.

Verkracht

“Toen ik weg was, werd ze verkracht door een man die ze ‘een vriend’ noemde”, vertelt Job. “Toen ik thuiskwam van de reis merkte ik meteen dat er iets niet goed zat. Ik vroeg haar meerdere keren of ze in orde was voordat ze me eindelijk huilend vertelde wat er was gebeurd.” Natuurlijk schrok Job hiervan. Hij wilde dan ook meteen actie ondernemen en zijn vriendin beschermen. “Ik haastte me om het de politie te vertellen, ook al wilde ze dat zelf niet doen.”

Niet hersteld

Vier maanden later is er veel gebeurd. De verkrachter is bekend bij de politie en de zaak loopt. Job’s vriendin is echter nog niet hersteld van de verkrachting. Hun relatie is dan ook enorm veranderd. “Ze praat amper met me, ik kan haar niet aanraken of haar hand vasthouden en ze gaat het huis niet meer uit”, vertelt Job, die nog steeds op alle mogelijke manier probeert zijn vriendin te helpen. “Ik heb geprobeerd haar met een therapeut te laten praten. Ik nodig haar familie regelmatig uit, maar ze praat niet met ze. Ik heb alles geprobeerd, naast het feit dat ik er altijd voor haar ben.”

Advies gevraagd

Inmiddels is de man radeloos en weert hij niet meer wat hij kan doen om zijn vriendin te helpen. “Ik wil dat ze beter wordt, maar ik weet niet hoe ik haar kan helpen”, besluit hij. Job vraagt dan ook advies op het forum. Wat zou jij doen in deze situatie?

*Job is niet de echt naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/Big_Discussion7123.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn zus is boos omdat ik me laat uithuwelijken’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels